Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Tehnikuma pedagogi pilnveido savas IT zināšanas un prasmes

16.03.2021
 

Šobrīd pedagoga ikdiena ir sarežģīta un izaicinājumu pilna. Metodiskais un pedagogu tālākizglītības centrs DBT mazās universitātes ietvaros, pedagogiem piedāvāja trīs semināru ciklu, kuros skolotāji iepazinās un apguva informācijas tehnoloģiju rīkus, kas var daudzveidot mācību procesu un padarīt to atraktīvāku.

Pirmajā seminārā pedagogi apguva Jamboard rīku. Tā ir digitāla tāfele projektiem un atgriezeniskajai saitei. Rīks ir lielisks risinājums radošām izpausmēm un komandu darbiem, tas piedāvā plašu interakciju klāstu – papildus teksta ievietošanai uz tāfeles var pievienot attēlus, līmlapiņas ar tekstu, ikonas un emotikonas, rakstīt un zīmēt ar brīvu roku. Tāfelēm ir maināmi foni, ļaujot tematiski pielāgoties, piemēram, matemātikas stundās izmantojot rūtotu fonu. Gatavojoties stundām, var izveidot neskaitāmas tematiskās tāfeles, katru veltot savai mācību vielas daļai. Visi semināra praktiski darbojās jaunu ideju īstenošanā.

Otrajā daļā skolotāji iepazinās ar Kahoot rīku, kas ir paredzēts zināšanu pārbaudei jautrā spēļu formā. Tas ne tikai dod iespēju pārbaudīt zināšanu līmenī un atklāt vājās vietas, bet arī ir piemērots atgriezeniskās saites veidošanai, lai noskaidrotu, kas izglītojamajiem patīk, aizrauj, sagādā grūtības vai satrauc mācību procesā. Katrs semināra dalībnieks izveidoja nelielu Kahoot spēli.

Trešajā daļā tika piedāvāta iespēja iepazīties un apgūt tiešsaistes grafiskā dizaina rīku Canva. Canva programma ir paredzēta dažādu materiālu un informācijas noformēšanai, izveidojot plakātus, infografikus un flajerus, prezentācijas u.c. Canva programmu var izmantot arī izglītojamie kopīgu projektu veidošanai, kur ir nepieciešama vizualizācija.

Noslēgumā pedagogi atzina, ka apgūtie IT rīki ir ļoti pievilcīgi un ar tiem labprāt var veidot metodiskus materiālus un tos izmantot mācību stundās.

 

Sagatavoja: Jolanta Savvina

Metodiskā un pedagogu tālākizglītības centra vadītāja

« atpakaļ