Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

"Iepazīsti tehnikumu!" – Dienesta viesnīca

02.07.2021
 

Šajā laikā, kad viens mācību gads noslēdzas, daudzi no jauniešiem jau domā par nākamo, jo tas nesīs kādas pārmaiņas viņu dzīvē. Tā noteikti domā arī šī mācību gada 9. un 12. klases absolventi. Lai iepazīstinātu ar Daugavpils būvniecības tehnikumu, esam izveidojuši publikāciju sēriju „Iepazīsti tehnikumu!”, kurā katram būs iespēja uzzināt vairāk par tehnikumu, profesijām, mācību vidi un brīvā laika pavadīšanas iespējām.

Dienesta viesnīca

Daugavpils būvniecības tehnikuma izglītojamie tiek nodrošināti ar dzīvesvietu labiekārtotā  dienesta viesnīcā,  kur ir ērta un mūsdienīga vide. Tajā ir arī visi apstākļi kvalitatīvam mācību sagatavošanās procesam un atpūtai.

Vecā dienesta viesnīcas ēka tika celta 1965.gadā, tā bija koridora tipa, bet 2014. - 2015.gadā ēka tika renovēta, īstenojot ES fondu projektu “Izglītības iestāžu mācību vides uzlabošana”, un ieguva jaunu, modernu izskatu.  Ēka ir nosiltināta, tai nomainīti logi, visos stāvos veikts pilnīgs remonts. Dienesta viesnīcas telpas atrodas piecstāvu ēkas trešajā – piektajā stāvā.

Daugavpils būvniecības tehnikums pamatoti lepojas ar vienu no labākajām studentu dienesta viesnīcām Latvijā. Tā atrodas vienā ēkā ar tehnikumu, un, ja ārā ir vētra, līst lietus vai snieg sniegs, studenti uz stundām var doties caur pāreju, kas savieno kopmītnes ar tehnikumu un praktisko mācību darbnīcām.

Lai jaunieši pēc iespējas ātrāk pierastu pie mācību un dzīvošanas apstākļiem, pilnībā koncentrētos mācību procesam, kā arī vispusīgi attīstītu savas radošās spējas, tehnikums nodrošina drošus un maksimāli komfortablus dzīves apstākļus.

 Dienesta viesnīcā atrodas 104  dzīvojamās istabas, kur var izvietot līdz 208 cilvēkiem. Dienesta viesnīca ir bloku tipa un katrā blokā atrodas 3 gaišas, labiekārtotas istabas ar atsevišķām dušas un tualetes telpām. Katrā istabā dzīvo 2 cilvēki, istaba ir aprīkota ar divām vienguļamajām gultām, galdiem no dabīgā koka, drēbju skapjiem un krēsliem.

 

Katrā istabā atrodas regulējamā apkures sistēma, kas ļauj pielāgot  temperatūras režīmu istabā. Ir pieejams bezvadu internets visās dienesta viesnīcas telpās, kas palīdz izglītojamiem nepieciešamās informācijas meklēšanā, mācībās, darbā un brīvā laika pavadīšanas iespējās. 

Katrs stāvs ir aprīkots ar 2 virtuvēm, kurās ir mūsdienīga sadzīves tehnika – iebūvēti virtuves skapīši, elektroplītis, elektriskās cepeškrāsnis, ledusskapji, mikroviļņu krāsnis, trauku komplekti, kas nepieciešami ēdienu pagatavošanai.

Dienesta viesnīcā ir radīti apstākļi lietderīgai brīvā laika pavadīšanai. Katrā stāvā ir aprīkotas atpūtas istabas ar mūsdienīgiem televizoriem, mīkstajām mēbelēm, kur audzēkņi var satikties ar draugiem, atpūsties un pavadīt laiku interesanti. Pēc stundām izglītojamajiem ir pieejama tehnikuma bibliotēka, trenažieru un sporta zāle.

Dienesta viesnīcas ēkā atrodas medicīnas punkts, kur strādā kvalificēta medicīnas speciāliste, un nepieciešamības gadījumā izglītojamie var saņemt medicīnisko palīdzību. 

Tehnikuma vadība pastāvīgi uzrauga izglītojamo sociālos un dzīves apstākļus dienesta viesnīcā un rod iespējas tos uzlabot.

Audzēkņiem šajā pašā ēkā ir pieejama labiekārtota veļas mazgātava, žāvētava, veļas gludināšanas telpa, kura palīdz dienesta viesnīcas īrniekiem viegli, ātri un patstāvīgi organizēt savu dzīvi.

Par audzēkņu drošību rūpējas apsardzes dienests, un drošības nolūkos uzstādītas arī videonovērošanas sistēmas, ir ieviesta caurlaide iekļūšanai tehnikumā. Kā arī dienesta viesnīcā strādā dienesta viesnīcas skolotāji, kuri rūpējās par jauniešu drošību un uzrauga kārtību arī vakaros.

Dzīvei dienesta viesnīcā ir vairākās priekšrocības. Te ir komfortabli dzīves apstākļi, finansiāli tas ir izdevīgāk nekā dzīvokļa īre pilsētā, jo kopējās mēneša izmaksas nepārsniedz 15 EUR mēnesī. Ir iespēja izmantot dažādus sadzīves pakalpojumus, kuri atrodas tehnikuma ēkās, un nav nepieciešams tērēt resursus sabiedriskajam transportam. Turklāt tā ir arī laba iespēja iepazīt jaunus draugus no dažādām Latvijas pusēm.

  

  

Sagatavoja:

Irina Andrejeva,

dienesta viesnīcas vadītāja

 

 

 

 

 

 

 

« atpakaļ