Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Notikusi diskusija „Starptautiskās pieredzes nozīme manā karjerā”

14.10.2021
 
Erasmus dienu un Karjeras nedēļas ietvaros, 14.oktobrī notika tiešsaistes diskusiju pasākums „Starptautiskās pieredzes nozīme manā karjerā”, kuru rīkoja Daugavpils būvniecības tehnikuma Starptautiskās sadarbības un projektu nodaļa sadarbībā ar Komunikācijas un Karjeras centru.

Diskusijas mērķis bija noskaidrot kāda nozīme ir starptautiskajai pieredzei katra karjeras ceļā un iepazīt Erasmus+ iespējas Daugavpils būvniecības tehnikumā.

Zoom platformā satikās pieredzes stāsti par mobilitātēm Polijā, Vācijā, Slovēnijā, Ungārijā, Armēnijā, Grieķijā, Portugālē, Spānijā, Somijā, Islandē, Lietuvā, Igaunijā, Čehijā, Austrijā, Bulgārijā, Slovākijā, Turcijā un pat Irānā un Lesoto Dienvidāfrikā.

Dalībnieki atzina, ka katra mobilitāte maina gan skatījumu uz dažādām lietām, gan arī veido dažādas personības iezīmes, kuras noder gan ikdienas dzīvē, gan karjerā. Dalībnieki dalījās ar pirmajām bailēm dodoties ārpus Latvijas, bažām, kas rodas, nepārliecinātību par valodas prasmēm un to gandarījumu, prasmēm un neatkārtojamo pieredzi, kas ir iegūta pēc mobilitātes.

Tika gūtas atziņas, ka dalība mobilitātē attīsta drosmi, pašpārliecinātību, valodu, sadarbības spējas, iekšējo brīvību, organizatoriskās prasmes, veido jaunus kontaktus, paplašina redzesloku un mazina stereotipus.

Starptautiskās sadarbības un projektu nodaļa iepazīstināja ar Erasmus+ programmu, ar notikušajām un vēl plānotajām mobilitātēm tehnikumā. Tika sniegts ieskats par to, kā notiek atlase uz mobilitātēm un kādu atbalstu sniedz nodaļa.

Iedvesmojušies no pieredzes stāstiem, dalībnieki iedrošināja jauniešus un pedagogus izmatot iespēju iegūt starptautisku pieredzi visai dzīvei!

Paldies katram par dalību!


Sagatavoja: 
Linda Pūdāne
Komunikācijas un karjeras centrs

« atpakaļ