Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Atskats uz notikumiem bagāto Karjeras nedēļu DBT

15.10.2021
 
No 11. līdz 15. oktobrim Daugavpils būvniecības tehnikumā norisinājās Karjeras nedēļa. Šogad karjeras nedēļas sauklis bija “IKT tavai karjerai”, kur jauniešus iepazīstināja ar informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) nozīmi ikdienā un karjerā, tagadnes un nākotnes profesijās.

11. oktobrī vecākiem/ģimenes locekļiem bija iespēja piedalīties tiešsaistes diskusijā, kuru rīkoja Valsts Izglītības un attīstības aģentūra par tēmu “Tehnoloģijas ģimenē: draugs vai svešinieks?”. Diskusijas laikā vecāki varēja uzzināt karjeras atbalsta speciālistu, sabiedrībā zināmu vecāku un psihologu viedokli par tehnoloģijām jauniešu dzīvē, kā arī uzdot interesējošus jautājumus.

12. oktobrī jaunieši piedalījās diskusijā par tēmu “Iedvesmas stāsti: kā es nokļuvu IKT nozarē?”. Diskusijas laikā jaunieši klausījās gados jaunu nozares profesionāļu stāstus par viņu karjeras ceļu un nodarbošanās specifiku. It īpaši interesanti bija uzzināt par dažādām programmēšanas valodām, tādam kā JAVA un Python, kā arī  par kiberdrošību.

Tehnikuma programmas „Metālapstrāde” pirmā kursa audzēkņi tikās ar SIA “WMGM” pārstāvi no Igaunijas, kurš iepazīstināja ar savu uzņēmumu, kas jau 15 gadus nodarbojas ar metāla konstrukciju metināšanu un montāžu. Tikšanās laikā audzēkņi tika informēti par darba iespējām Latvijā un Igaunijā.

SIA „Strandeck” uzņēmuma dibinātājs Artjoms Samarins un SIA “Lagron” projektu vadītāja Lidija Šindere 13. oktobrī Zoom platformā tikās ar “Ēku būvtehniķis”, “Ceļu būvtehniķis” un “Inženierkomunikāciju tehniķis” kvalifikāciju audzēkņiem. Pasākuma laikā Artjoms Samarins pastāstīja par pēcsaspriegtā betona tehnoloģiju, par projektiem, tādiem kā tirdzniecības centrs “Akropole”, Ventspils mūzikas vidusskola, Rīgas Mežaparka estrāde u.c. Lidija Šindere stāstīja par to, kā viņa nokļuva būvniecības nozarē, akcentēja audzēkņu uzmanību, ka uzņēmums atrodas Daugavpilī. Visatpazīstamākie uzņēmuma projekti ir Daugavpils dizaina un mākslas vidusskola “Saules skola”, Valsts policija, Latgales zoodārzs, Daugavpils Valsts ģimnāzija u.c. Tikšanos ar uzņēmumu pārstāvjiem organizēja un vadīja biedrības „Building Design and Construction council” vadītāja Gunita Jansone.

Tehnikuma programmu “Automehāniķis” un “Spēkratu mehāniķis” audzēkņi 14. oktobrī tikās ar uzņēmuma “Kurbads un Ko” pārstāvjiem tiešsaistē, lai uzzinātu par uzņēmumu, tā vēsturi, darba iespējām un brīvajām vakancēm. Daudz jautājumu bija par prakses vietām un iespējām darbu apvienot ar mācībām.

Visiem interesentiem bija iespēja piedalīties tiešsaistes pasākumā, diskusijā  “Starptautiskās pieredzes nozīme manā karjerā”, kur stāstīja par Erasmus+ prakses iespējām. Tehnikuma skolotāji un darbinieki dalījās ar savu pieredzi apmaiņas pasākumos, kas bija tiešām iedvesmojoši. Visi dalībnieki atzīmēja, ka pats grūtākais ir spert pirmo soli un uzdrīkstēties aizbraukt uz citu valsti, bet šī uzdrīkstēšanās paver daudz jaunu iespēju un dod neaizmirstamu pieredzi, kas palīdz sevis izzināšanā, mācībās un karjeras attīstībā.

 

  

 


Sagatavoja: Jeļena Viršuta

Pedagogs karjeras konsultants

« atpakaļ