Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

DBT audzēkņu dalība Prakse.lv rīkotajās “Atvērto durvju dienas uzņēmumos”

04.11.2021
 
Prakse.lv piecu dienu laikā rīkoja “Atvērto durvju dienas uzņēmumos”, kurās visiem interesentiem bija iespēja attālināti tikties ar dažādu nozaru pārstāvjiem un iepazīt to uzņēmumus no iekšienes, kā arī uzņēmēji un darbinieki stāstīja par darba un karjeras iespējām.

Mūsu tehnikuma 04a grupai (Arhitektūras tehniķis) 2. novembrī bija iespēja tikties ar vadošo dzīvojamo māju attīstīšanas kompāniju Ziemeļeiropā - SIA “Bonava Latvija”. Šis uzņēmums nodarbojas ar daudzdzīvokļu māju attīstīšanu, būvniecību un pārdošanu. Tikšanās laikā bija iespējams uzzināt par uzņēmuma darbības jomām (zemes izpēti un iegādi, plānošanu un projektēšanu, mārketingu un pārdošanu klientam, būvniecību, klientu servisu un atbalstu), kā vienā projektā tiek nodarbināti apmēram 90 profesionāļi no dažādām nozarēm, kā arī demonstrācijas laikā rādīja Bonava veidotos projektus un kādā veidā tie tiek modelēti izmantojot BIM. Tikšanās beigās visiem skatītājiem bija iespēja uzdot jautājumus, ko daudzi izmantoja.

4. novembrī grupai 3-33 (Ceļu būvtehniķis) bija iespēja piedalīties virtuālajā ekskursijā uz uzņēmumu SIA “Binders”, kur viņiem stāstīja par uzņēmuma vēsturi, darbu, iepazīstināja ar asfalta ražošanas teholoģiju, kā arī parādīja būvniecības ikdienu Ozolnieku objektā. Ekskursijas laikā audzēkņi varēja redzēt ceļu būves tehniku, kuru izmanto darbā, uzzināt par Vangažu asfaltbetona rūpnīcas darbību un uzdot interesējošus jautājumus par prakses un darba vietām, kā arī daudzi interesējās par iespējām darbu apvienot ar mācībām, kura ir iespējama šajā uzņēmumā. Īpaši interesanti bija dzirdēt SIA “Binders” darbinieku karjeras stāstus, kad no viszemākā amata, tie izauga par būvdarbu vadītājiem un sasniedza citus augstus rezultātus.

  
 
Sagatavoja: pedagogi karjeras konsultnti Darja Maļinovska un Jeļena Viršuta 
« atpakaļ