Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Dalība semināru ciklā "Medijpratība pedagogiem digitālo pārmaiņu laikmetā"

17.11.2021
 

No šī gada 26. oktobra līdz 16. novembrim izglītības metodiķi piedalījās tiešsaistes semināru ciklā "Medijpratība pedagogiem digitālo pārmaiņu laikmetā", kuru organizēja Latvijas Republikas Kultūras ministrija sadarbībā ar Latvijas Kultūras akadēmiju.

Semināra mērķis bija pilnveidot Latvijas pedagogu un citu izglītības jomas speciālistu kompetences medijpratībā darbam ar jauniešiem. Semināru cikla ietvaros bija iespēja iepazīties ar nozīmīgākajiem medijpratības aspektiem informācijas krīzes un mediju vides izmaiņu kontekstā, veicināt izpratni par sociālo tīklu algoritmiem, kā arī par dezinformācijas un informācijas traucējumu ietekmi uz jauniešu sociālo dzīvi un mācīšanās paradumiem.

Semināru ciklu vadīja Tamperes Universitātes Informācijas tehnoloģiju un komunikāciju zinātņu fakultātes lektore un pētniece Guna Spurava un sociālo mediju vides un digitālās komunikācijas eksperte un Latvijas Universitātes docente Līva Kalnača.

Iegūtā informācija palīdzēs atpazīt un novērst tendenciozas informācijas izplatīšanu un pilnveidot pedagogu prasmes šajā jomā, jo viņi ir tie, kuri strādā ar jauniešiem un  sava darba ietvaros var nodot iegūtās zināšanas, veidojot zinošu sabiedrību.

Sagatavoja:
Liene Briede, Svetlana Burlakova, Elga Drelinga
Metodiskais un pedagogu tālākizglītības centrs

[foto: prezentācijas materiāls Dr.sc.comm. Līva Kalnača]

« atpakaļ