Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

DBT notiks Vispasaules latviešu valodas diktāta konkurss

25.11.2021
 
No 29.novembra līdz 3.decembrim Daugavpils būvniecības tehnikumā notiks diktātu konkurss vidusskolēniem “Komatos ir spēks!”.

Latviešu valodas stundu ietvaros jauniešiem būs iespēja pārbaudīt savas zināšanas un rakstīt VII Vispasaules latviešu valodas diktāta tekstu “Mazsālīto gurķu blūzs” (Aivars Eipurs). Darbi tiks vērtēti, laboti un tiks piešķirtas vietas atbilstoši mazākam kļūdu skaitam. Labākie tiks apbalvoti ar Daugavpils būvniecības tehnikuma diplomi un pateicības rakstiem.

Par Vispasaules diktātu latviešu valodā:

Pasaules diktāts latviešu valodā ir nodibinājuma „Pasaules valoda” pilsoniskā iniciatīva. Diktāta rakstīšana ir brīvprātīgs bezmaksas pasākums, kas vienlaikus norisinās Latvijā un citviet pasaulē. Šogad diktāts notiks 27. novembrī plkst. 12.15 pēc Latvijas laika.

Šīs iniciatīvas mērķis ir attīstīt latviešu valodas rakstītprasmi un interesi par to, audzināt cieņu pret dzimto valodu jau no bērnības, veidot ciešāku saikni ar ārzemēs dzīvojošiem latviešiem, saliedēt sabiedrību, kā arī rosināt cittautiešus labāk apgūt latviešu valodu.

Vairāk informācijas pasaules diktāts latviešu valodā mājaslapā www.raksti.org/ .

« atpakaļ