Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Noticis karjeras atbalsta pasākums vecākiem “Karjeras ceļš katram”

15.02.2022
 
15.02.2022 Daugavpils būvniecības tehnikuma Komunikācijas un karjeras centra vadītāja Linda Pūdāne un pedagogi karjeras konsultanti - Jeļena Viršuta, Ārija Šumeiko un Darja Maļinovska tiešsaistē tikās ar tehnikuma audzēkņu vecākiem karjeras atbalsta pasākuma “Karjeras ceļš katram” ietvaros.

Pasākums tika organizēts ar mērķi atgādināt vecākiem par Daugavpils būvniecības tehnikumā pieejamo karjeras atbalstu, apspriest tādu svarīgu jautājumu kā: Kāda ir vecāka loma bērna karjeras ceļā? Vecākiem bija iespēja padalīties ar domām un pieredzi, kādā veidā tie atbalsta savus bērnus, kāda loma ir vecākiem svarīgo lēmumu pieņemšanā bērna dzīvē, kā arī vecākiem bija iespēja padalīties ar savu pieredzes stāstu, kā viņu karjeras ceļu ietekmēja viņu vecāki.

Otrās pasākuma daļas ievadā tika apspriesti vēl divi svarīgi jautājumi: Vai vecāki vēlas būt par piemēru bērniem, nemitīgi mācīties, kā arī iegūt jaunas profesionāls zināšanas un vai gadi un pieredze ietekmē pieauguša cilvēka vēlmi apgūt jaunu profesiju un prasmes? Vairāki vecāki atzīmēja, ka vēlētos apgūt jaunas zināšanas un iemaņas. Tāpēc otrās pasākuma daļas galvenā doma bija informēt vecākus par pieaugušo izglītības iespējām ESF projekta "Nodarbināto personu profesionālās kompetences pilnveide" ietvaros. Linda Pūdāne iepazīstināja vecākus izglītības programmu izvēli, ko piedāvā Daugavpils būvniecības  tehnikums, šī projekta ietvaros, kā arī ar horizontālās un vertikālās karjeras izaugsmes faktoriem. Atzīmēja, ka kopumā projekts piedāvā 800 izglītības programmas, tāpēc ikkatrs pieaugušais varēs atrast sev interesantu un piemērotu programmu.

Pateicamies visiem vecākiem par veltīto laiku un dalību pasākumā!

Sagatavoja:
pedagogs karjeras konsultants Darja Maļinovska
« atpakaļ