Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Dalāmies pieredzē “Skola2030” reģionālajā konferencē

05.04.2022
 
5. aprīlī, ar virtuālo centru Rēzeknē, tiešsaistē norisinājās “Skola 2030” konference “Praktiski. Lietpratībai” par Latgales reģiona skolotāju mācīšanās un mācīšanas pieredzi, kurā Daugavpils būvniecības tehnikuma Komunikācijas un karjeras centra vadītāja Linda Pūdāne dalījās ar pieredzi par visaptverošo tehnikuma karjeras atbalsta programmu.

Paplašinātās izglītības pieredzes sadaļā, sesijas sadaļā kas meklē atbildes uz jautājumu “Kā var veicināt karjeras izglītību un pētniecības prasmes, dažādojot pieejas formas?”, klausītāji tika iepazīstināti ar to kā veicināt profesijas izvēli jau no agrīna vecuma. Pieredzes stāsts uzsver – profesionālo skolu misija ir iepazīstināt ar savas nozares profesijām jau no agra vecuma, nevis vien tuvojoties pamatizglītības iegūšanai. Bija iespēja dzirdēt, kā Daugavpils būvniecības tehnikums ar karjeras izglītības programmu veicina profesijas iepazīšanu visos vecuma posmos un ļauj bērnam atklāt profesiju ar rotaļām, praktisku darbošanos, lekcijām un gūstot praktisko pieredzi.

Iepazīstinot ar dažādajām aktivitātēm, kuras tehnikums īsteno pirmsskolas, sākumskolas, pamatskolas posmos, tika uzsvērts, cik svarīgi ir bērnam veidot saskari ar dažādām profesijām, lai paplašinātu redzesloku un veidotu karjeras izvēles iespēju dažādību.

Sesijas noslēgumā tika diskutēts par nepieciešamo karjeras atbalstu ikvienā izglītības līmenī, karjeras konsultanta un audzinātāja lomu tā sniegšanā.

Par konferenci:  

Šobrīd Latvijas izglītības darbinieki pieredz lielas pārmaiņas – savstarpējais atbalsts ir ļoti nozīmīgs, jo mēs visi esam ceļabiedri. Aprīlī visos Latvijas reģionos notiek tiešsaistes konferences, kurās gandrīz 700 skolotāji iedvesmo ar saviem pieredzes stāstiem. Savukārt mēneša beigās noslēguma konferencē Rīgā tiks runāts par pārmaiņu vadību skolās. Vairāk informācijas šeit.

Sagatavoja:
Komunikācijas un karjeras centrs

« atpakaļ