Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Erasmus+ mācību prakse Nowy Sącz, Polijā

19.05.2022
 

No 2022. gada 21.aprīļa līdz 19.maijam Erasmus + programmas ietvaros Daugavpils būvniecības tehnikuma “Ceļu būvtehniķis” un “Inženiersistēmu būvtehniķis” programmu audzēkņiem 29 dienu laikā bija iespēja stažēties praksē Polijā.

Grupas 2-33 audzēknis Ņikita Lukjanovs un grupas 3-33 audzēknis Artjoms Baranovskis stažējās praksē Nowy Sącz apriņķa ceļu administrācijā “Powiatowy zarząd dróg w Nowym Sączu”, kura nodarbojas ar ceļu apsaimniekošanu, remontdarbu veikšanu, ceļu būvniecību un modernizāciju. Prakses laikā audzēkņiem bija iespēja strādāt dažādos objektos, kuros tie lāpīja ceļa seguma bedres, tīrīja notekcaurules, mainīja ceļazīmes un veica citus ceļa darbus.

Grupas 2-23 audzēkņiem Artēmijam Žižmanovam un Augustam Kovalevskim bija iespēja stažēties praksē privātajā uzņēmumā “ERBET”, kurš nodarbojas ar ēku celtniecību, renovāciju un remontu. Audzēkņiem  bija iespēja palīdzēt renovēt bērnu dārzu, veicot ēkā  cauruļu montāžu.

Mobilitātes dalībniekiem bija lieliska iespēja divas reizes apmeklēt Krakovas pilsētu. Pirmo reizi audzēkņi kopā ar pavadošām personām un Polijas puses mobilitātes koordinatoru Tomaszu Walicki apmeklēja Krakovas pilsētas futbola stadionu, kurā notika spēle starp Polijas futbola komandām Wisła- Kraków un Jagiellonia Białystok. Otrā Krakovas vizīte bija veltīta pilsētas vēstures un kultūras iepazīšanai. Daugavpils būvniecības tehnikuma audzēkņi kopā ar audzēkņiem no Lietuvas ekskursijas laikā iepazinās ar Krakovas vecpilsētu. Bija iespēja apmeklēt Krakovas pazemes muzeju, lai izzinātu vecpilsētas noslēpumus vēstures gaitā. Brīvajā laikā audzēkņiem un pavadošām personām bija iespēja apmeklēt arī “Terma Bania”, kur atrodas termālie avoti.

Mobilitātes noslēgumā koordinators Tomasz Walicki un prakses vadītāji no uzņēmumiem novērtēja mūsu audzēkņu labi paveikto darbu 

Plašāka informācija par Erasmus+ programmu šeit

Fotogalerija


Sagatavoja:

pedagogs karjera konsultants, pavadošā persona Darja Maļinovska

« atpakaļ