Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Dalāmies labās prakses pieredzē un vadām koučinga sesiju "Pieaugušo izglītība un tās īstenošana Latvijā"

02.06.2022
 

Eiropas izglītības fonds (European Training Foundation, ETF) ir izveidojis ETF izcilības tīklu (ETF Network of Excellence, ENE). Tā biedri ir profesionālās izglītības iestādes, kas vēlas mācīties viena no otras, sadarboties, uzlabot savu praksi, ieviest jauninājumus, nodibināt partnerattiecības un sniegt atbalstu citām profesionālās izglītības iestādēm starptautiskā līmenī.

Četras profesionālās izglītības iestādes no Latvijas- Profesionālās izglītības kompetences centri Rīgas Valsts tehnikums,  Ogres tehnikums, Liepājas Valsts tehnikums un Daugavpils būvniecības tehnikums ciešā sadarbībā ar ETF veic septiņu ENE izcilības centru (Centre of Vocational Excellence, CoVEs) no Albānijas, Armēnijas, Baltkrievijas, Moldovas, Ziemeļmaķedonijas un Kazahstānas situācijas novērtējumu darba vidē balstītu (DVB) mācību ieviešanā. ETF pieredze liecina, ka DVB mācības pastāv visās sešās projekta partnervalstīs, bet to īstenošanā pastāv nianses, kuras tiek pētītas un salīdzinātas.

Daugavpils būvniecības tehnikuma direktore Ināra Ostrovska un direktores vietniece attīstības un inovāciju jomā Oksana Soročina 1. un 2.jūnijā  vadīja koučinga sesiju “Pieaugušo izglītība un tās īstenošana Latvijā” zoom platformā, kura notika krievu un angļu valodā. Tikšanās laikā tika prezentēta tehnikuma labā prakse darbā ar pieaugušo apmācību DVB mācību kontekstā, akcentējot ciešu sadarbību ar darba devējiem, tostarp maziem un vidējiem uzņēmumiem, lai veicinātu inovāciju, uzņēmējdarbību un pārkvalificēšanos, mācīšanos mūža garumā un prasmju dzīves gaitā iegūto prasmju atzīšanu.

 

Sagatavoja:

Starptautiskās sadarbības un projektu nodaļa

projekti@dbt.lv

« atpakaļ