Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

IPĪV “Višķi” norisinājās Augšdaugavas novada pašvaldības domes attīstības komitejas sēde

08.08.2022
 
4. augustā Augšdaugavas novada pašvaldības domes attīstības komitejas sēde norisinājās Daugavpils Būvniecības tehnikuma  izglītības programmu īstenošanas vietā (IPĪV) “Višķi”. IPĪV “Višķi” tiek īstenota lauksaimniecības programma, piedāvājot iegūt  lauksaimniecības mehanizācijas tehniķa, smago spēkratu mehāniķa un augkopības tehniķa kvalifikāciju. Pieejama arī neformālā izglītības programma pieaugušajiem, piedāvājot iegūt traktortehnikas vadītāja kvalifikāciju.

Daugavpils Būvniecības tehnikuma direktore Ināra Ostrovska uzsvēra, ka Višķu tehnikums ir atgriezies apritē un plāno kļūt par vienu no modernākajām profesionālās izglītības iestādēm. “Mēs kā tehnikums šodien esam pirmajā pieciniekā un ejam uz to, ka varam strādāt kā ekselences centrs. Lauksaimniecība šodien Latvijas un Eiropas attīstības stratēģijā ieņem vienu no vadošajām vietām. Tāpēc mūsu aprēķins ir, ka lauksaimniekiem vajadzīgi cilvēki, kas strādā uz normālas, spēcīgas tehnikas un prot to apgūt, un tas ļoti sasaucas ar mūsu smagajiem spēkratiem un metālapstrādi. Mūsu svēts uzdevums ir noturēt Augšdaugavas novadu tādā līmenī, lai tas var izdzīvot nākotnes konkurencē un lai mēs varam šeit saražot lauksaimniecības produkciju un cilvēkiem te būtu darbs.” I. Ostrovska uzsvēra, ka Latgalē ir nepieciešamas darba rokas, tāpēc ir svarīgi noturēt jauniešus uz vietas, dodot viņiem profesiju un iespējas strādāt savā novadā.

Direktores vietniece attīstības un inovāciju jomā Oksana Soročina iepazīstināja domes deputātus un klātesošos ar izglītības iestādes attīstības stratēģiju. Jau no 1. septembra tehnikums turpinās darbu kā profesionālās izglītības kompetences centrs ar jaunu nosaukumu “Latgales industriālais tehnikums”, uzsākot jaunu posmu izglītības iestādes turpmākajā attīstībā. Tehnikumam ir sešas programmu īstenošanas vietas un pašlaik kopējais audzēkņu skaits visās programmās ir 1322 studenti un 214 darbinieki. Septembrī šis skaitlis varētu būt lielāks, jo turpinās uzņemšana. 
Komitejas dalībniekiem bija iespēja klātienē aplūkot tehnikuma mācību korpusa atjaunotās telpas un iepazīt tehnikuma infrastruktūru.
 
Teksts, foto: Inese Minova, Augšdaugavas novada pašvaldība

  
« atpakaļ