Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Būvtehnikas nomas uzņēmuma RAMIRENT Daugavpilī apmeklējums

07.10.2022

7.oktobrī Latgales industriāla tehnikuma programmas “Ēku būvtehniķis” 4. kursa audzēkņiem bija iespēja apmeklēt būvtehnikas nomas uzņēmumu RAMIRENT Daugavpils filiāli. Šīs mācību ekskursijas mērķis bija uzzināt lielo mūsdienīgo būvtehnikas klāstu, pieverst uzmanību darba drošībai un aizsarglīdzekļu lietošanai strādājot būvobjektā, kā arī Ekoskolas ietvaros uzzināt informāciju par vides aizsardzību būvobjektā.

Šīs zināšanas ir nepieciešami topošajiem būvtehniķiem, jo celtniecības tehnika ir visa veida iekārtas un mehānismi, kas tiek izmantoti dažādu mērķu būvniecības darbiem. Piemērotas tehnikas izvēle ietekmē celtniecības un būvdarbu veikšanai nepieciešamo laiku, ieguldīto darbu, kā arī visa projekta izstrādes kvalitāti. Izvēloties tehniku, iesaistītajām personām jābūt ļoti zinošām un jāspēj orientēties gan celtniecības, gan biežāk izmantotās tehnikas jomā.

Ekskursijas norisi īstenoja Ramirent Daugavpils nomas punkta vadītājs un  profesionālās izglītības skolotāja Margarita Grigorjeva. Ekskursijas laikā audzēkņi apskatīja izmantojāmo tehniku būvobjektā: moduļus, pacēlājus, būvniecības instrumentus, sastatnes, žogus, veidņus, ierīces betonēšanas darbiem un drošības nodrošināšanai objektā.

Izglītojamiem bija iespēja pastrādāt ar dažādiem darbarīkiem un uzzināt videi draudzīgas darbības strādājot ar būvtehniku, jo uzņēmuma Ramirent darbība atbilst ISO 14001 vides sistēmu prasībām.

Fotogalerija

Pateicamies Ramirent būvtehniku nomas punktam par viesmīlību un sadraudzību izglītojamo zināšanu pilnveidē!

« atpakaļ