Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

KONKURSS "AMERICAN DAY"

02.12.2022
 

2022. gadā Latvija un ASV svinēja simtgadi diplomātiskajām attiecībām, tāpēc šogad konkurss "AMERICAN DAY" bija veltīts šim notikumam un tā tēma bija “Latvia and U.S. – 100 years of friendship” (latv.- Latvija un ASV – 100 gadi draudzības). Konkurss tika rīkots ar mērķi paplašināt jauniešu zināšanas par kopīgiem Latvijas un ASV sasniegumiem vēsturē un kultūrā.

Konkurss notika 30. novembrī plkst.15.00 Daugavpils Centra vidusskolā. Katra skola varēja pieteikt tikai vienu komandu dalībai. Kopumā pasākumā piedalījās 10 komandas. Arī mūsu tehnikuma audzēkņiem (Artjomam Aleksejevam (3-02), Vjačeslavam Pašnikovam (3-02), Andžejam Mičunam(1-03) un Valērijai Kižlo(1-03)) bija iespēja parādīt savas zināšanas šajā konkursā.

Skolēni varēja pilnveidot savas zināšanas par Latviju un ASV, kā arī abu valstu savstarpējām attiecībām, attīstīt savas angļu valodas zināšanas. Skolēni piedalījās diskusijā, pauda savu viedokli un mācījās argumentēt to angļu valodā. Dalībniekiem bija iespēja apmainīties ar viedokļiem un domām. Skolēni lietoja daudzveidīgas saziņas stratēģijas, ievērojot valodas normas vairāku valodu kontekstā.

Apsveicam mūsu audzēkņus sar saņemto pateicības rakstu par piedalīšanos, lai veicas valodu apguvē un zināšanu pilnveidē!

 

Sagatavoja angļu un vācu valodu skolotāja Natālija Andrejeva

« atpakaļ