Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Notika starptautiskais profesionālās meistarības konkurss “FINISHING INSTALLER 2023”

28.04.2023
 
Starptautiskais profesionālās meistarības konkurss “FINISHING INSTALLER 2023” notika 27-28 aprīlī Lietuvā, Viļņas izstāžu centa “LITEXPO’’. Konkursā piedalījās 12 komandas. Sacensību uzdevums bija – pēc sniegtā rasējuma izveidot guļamkrēslu. Ģipškartona plākšņu konstrukcijā bija jāaizpilda šuves un skrūves un jāšpaktelē virsma. Darbam bija atvēlēts pavisam 8 stundas 30 minūtes.
Konkursa mērķi:
 
1. Attīstīt izglītojamo profesionālo meistarību un nodrošināt iespēju labākajiem parādīt savu profesionālo prasmju līmeni;
2. Pārbaudīt, kā dalībnieki ievēro būvdarbu tehnoloģiskos procesus, materiālu izmantošanas efektivitāti atbilstoši mērķim, kvalitātes prasības, darba drošības un veselības aizsardzības normas;
3. Attīstīt attiecības ar uzņēmējdarbības institūcijām un sociālajiem partneriem;
4. Celt profesijas un profesionālās izglītības prestižu, iepazīstinot profesionālās izglītības sistēmā sagatavotos speciālistus un stiprinot arodskolu/mācību centru sadarbību, daloties profesionālajā pieredzē.
 
Konkursā LIT izglītojamie ieguva trešo vietu. Tas ir ļoti labs rezultāts, jo konkursa dalībnieki mācās tikai 1.kursā (Dilans Ļebedevs un Nikolajs Gaspirovičs). Paši dalībnieki bija ļoti laimīgi un pārsteigti par sasniegtiem rezultātiem. Piedalīšanās konkursā ļāva iegūt jaunu pieredzi, kura noderēs gan mācību procesā, gan profesionālajā dzīvē.

Sagatavoja: profesionālās izglītības pedagogs Sergejs Lukjanskis
« atpakaļ