Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Patriotisma veicināšana audzināšanas procesā

02.12.2022
 

Šī gada 02. decembrī 123 Latgales industriālā tehnikuma pedagogi piedalījās profesionālās kompetences pilnveides kursos PATRIOTISMA VEICINĀŠANA AUDZINĀŠANAS PROCESĀ.  Kursu programma veidota pamatojoties uz MK noteikumiem Nr. 480 no 15.07.2016. „Izglītojamo audzināšanas vadlīnijas un informācijas, mācību līdzekļu, materiālu un mācību un audzināšanas metožu izvērtēšanas kartība”.

Lektors, vispārējās vidējās izglītības skolotājs, sporta organizators, interešu izglītības programmu vadītājs Juris OZOLS dialogā ar klausītājiem vienojās, ka patriotisma pamatā ir VALSTS MĪLESTĪBA, PAŠAIZLIEDZĪGS DARBS VALSTS LABĀ, PIENĀKUMU PRET VALSTI APZINĀŠANĀS, PILSONISKAIS TIKUMS UN IDENTITĀTE.

Tāpēc ikdienā un svētkos labi skolotāji un vecāki, palīdz jauniešiem veidot izpratni par Latvijas vēsturi un tradīcijām. Rada situācijas, kurās viņi trenē spēju un prasmi iejusties vadītāja lomā, būt viedokļu līderim, attīstīt līderību. Skaidro un ar personisko piemēru veicina izpratni par nepieciešamību maksāt nodokļus, aizsargāt valsti, rūpēties par tās dabu, attīstīt kultūru. Pārrunā iespēju mainīt dzīves kvalitāti piedaloties vēlēšanās, palīdzot mazāk aizsargātajiem. Identificē sevi kā Latvieti, Latvijas pilsoni.

Paldies Jurim OZOLAM par saturīgajiem profesionālās pilnveides kursiem.  

Kopā mums viss izdosies!

Sagatavoja
Metodiskais un pedagogu tālākizglītības centrs

« atpakaļ