Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Dagda \ Jaunumi

“Nāc un iepazīsti profesiju!” – Karjeras diena pirmsskolas un vispārizglītojošo skolu skolēniem IPĪV „Dagda”

15.10.2019

Karjeras nedēļas ietvaros  no 14. - 18.oktobrim Daugavpils Būvniecības tehnikuma IPĪV “Dagda” notika Karjeras dienas “Nāc un iepazīsti profesiju!” pirmsskolas un vispārizglītojošo skolu audzēkņiem ar mērķi iepazīt un plānot savu nākotnes nodarbošanos.

Audzēkņiem bija iespēja iepazīt pavāra, automehāniķa, apdares darbu tehniķa, krāšņu un kamīnu mūrnieka, interjera dizaina speciālista profesiju.

Iepazīstot izglītības iestādi, apskatot mācību telpas, audzēkņi piedalījās radošajā darbnīcā “Jaunie ķīmiķi” skolotājas Guntas Gedroic Juragas vadībā. Ar aizrautību visi vēroja demonstrējumus. Skolotāja Sarmīte Meļņikova sagatavoja interesantu prezentāciju par ēdienu gatavošanā lietojamām garšvielām, kuras vajadzēja atpazīt. Visiem iepatikās video par to, kā gatavo ēdienu.

Ēdienu gatavošanas laboratorijā kopā ar 2. kursa izglītojamajiem ciemiņus sagaidīja skolotāja Alīna Cimoška. Katrs varēja iesaistīties cepumu gatavošanas procesā - no mīklas līdz pat likšanai cepeškrāsnī. Pēc dalības visās piedāvātajās aktivitātēs audzēkņi atgriezās tehnikuma ēdnīcā, lai nogaršotu pašu ceptos mīklas izstrādājumus.

Auto darbnīcās 4. kursa izglītojamie demonstrēja savas prasmes automašīnas remontā, varēja iepazīt auto remontam nepieciešamos darbarīkus, apskatīt dažādas ierīces un izmēģināt tās darbībā.

Apdares darbu laboratorija pārsteidza ar dažādām mozaīkām. Katrs varēja praktiski izmēģināt flīžu griešanu, mozaīkas veidošanu.

Priecājamies, par zinātkārajiem pirmsskolniekiem, kuri pirmoreiz uzzināja, kā mācās un ko dara pavāri, automehāniķi, kā arī par skolu audzēkņiem, kuriem  radās iespēja ielūkoties profesionālās izglītības ikdienā.

Karjeras dienu šogad apmeklēja 125 audzēkņi. Pateicamies Dagdas vidusskolas 4., 5., 6. klašu audzēkņiem un klases audzinātājām, Ezernieku PII, Dagdas PII “Saulīte” audzēkņiem un pedagogiem.

Liels paldies tehnikuma nodaļu pedagogiem Alīnai Cimoškai, Līgai Gabrānei, Sarmītei Meļņikovai, Ainai Blukai, Valdim Bogrecam, Ruslanam Kovaļovam, vidējās izglītības skolotājai Guntai Gedroic Juragai par aktīvu iesaistīšanos Karjeras dienu pasākumos.

 

Sagatavoja: 
Pedagogs karjeras konsultants Ārija Šumeiko

Fotogalerija

« atpakaļ