Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Parakstīts sadarbības līgums ar Kazahstānas koledžu

27.04.2021
 

2021.gada 27.aprīlī tiešsaistes tikšanās laikā Daugavpils būvniecības tehnikuma direktore Ināra Ostrovska un koledžas APEC PetroTechnic direktors Žanarbeks Džarilgasinovs parakstīja sadarbības līgumu ar mērķi stiprināt profesionālās izglītības iestāžu attīstību un veicināt kopīgu aktivitāšu īstenošanu.

APEC PetroTechnic ir Kazahstānas  koledža, kas  apmāca studentus valsts naftas un gāzes nozarē. Koledža atrodas Kazahstānas nozīmīgākajā ostas pilsēta Kaspijas jūrā – Atirau.

Izglītība APEC PetroTechnic notiek angļu valodā - pasaules naftas un gāzes nozares valodā, kas nodrošina absolventu elastību darba tirgū un atbilst  nākamo darba devēju prasībām. Koledžas izglītības programmu saturs ir izstrādāts, ņemot vērā starptautiskos standartus un labāko pasaules praksi, kā arī ārvalstu un Kazahstānas naftas un gāzes uzņēmumu prasības. APEC PetroTechnic arī darbojas metinātāju skola, kā arī tiek īstenoti kursi  būvniecības speciālistiem.

Tikšanās laikā tehnikuma direktore Ināra Ostrovska apsprieda ar koledžas direktoru Žanarbeku Džarilgasinovu mācību procesa organizēšanu Latvijas un Kazahstāna profesionālās izglītības iestādēs, tai skaitā modulāro programmu un darba vidē balstītu mācību ieviešanu un attīstību abās valstīs. APEC PetroTechnic direktors izteica lielu interesi par karjeras izglītības un karjeras attīstības atbalsta pasākumu īstenošanu mūsu tehnikumā.

APEC PetroTechnic un Daugavpils būvniecības tehnikums jau sadarbojas Eiropas Izglītības fonda finansētajā tīklojumā, kas paredz iespējas uzlabot darba vidē balstītu mācību ieviešanu profesionālajā izglītībā.


Sagatavoja:

Starptautiskās sadarbības un projektu nodaļa

projekti@dbt.lv

  




« atpakaļ