Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Skolotāji piedalās Erasmus+ virtuālajā mobilitātē Lietuvā

06.05.2021
 

Daugavpils būvniecības tehnikuma profesionālās izglītības skolotāji Inga Pujate, Jānis Ancāns un Mārtiņš Vilcāns  29.-30. aprīlī virtuāli viesojās Marijampoles profesionālās izglītības centrā un tiešsaistē izzināja Lietuvas kolēģu profesionālo pieredzi un labās prakses piemērus.

Virtuālā viesošanās Lietuvā notika Erasmus+ programmas projekta “Nospraušanas veidi un aprēķinu metodika ģeodēzijā” Nr. 2018-1-LV01-KA116-046913 ietvaros. Projekta mērķis ir skolotāju īstermiņa mobilitātes ar nolūku iegūt zināšanas un apkopot ārvalstu pieredzi ģeodēzijas pasniegšanas metodikā.

Pirmajā projekta aktivitātē skolotāji iepazinās ar Marijampoles izglītības centra darbību un īstenotajām izglītības programmām. Lietuvas profesionālās izglītības skolotāji Juozapas Piliponis, Arnas Burbulis un Juozas Juodišius virtuālajā tūrē  iepazīstināja savus Latvijas kolēģus ar ceļu būvnieku darbnīcām, praktiskās nodarbībās izmantojamo aprīkojumu un praktisko mācību norisi. Arī mūsu skolotāji video tūrē prezentēja Daugavpils būvniecības tehnikuma darbnīcas un aprīkojumu. Abu izglītības iestāžu skolotāji bija ļoti ieinteresēti partneru skolas darbībā, uzdeva vairākus jautājumus, salīdzināja praktisko mācību īstenošanu ceļu būvniecības jomā, kā arī dalījās ar labās prakses piemēriem. Virtuālās tikšanās laikā katrs partneris arī iepazīstināja ar savu pilsētu un kultūras vidi. 

Projekts kopumā paredz četras skolotāju profesionālās pieredzes apmaiņas aktivitātes, nākamās virtuālās mobilitātes notiks šī gada maijā un jūnijā, kad profesionālās izglītības skolotāji gūs teorētisko un praktisko pieredzi dažādās ģeodēzijas priekšmeta pamattēmās. Aktivitātes paredz gan tiešsaistes tikšanās, gan virtuālo darbu grupās, gan arī attālināto darbu ar mācību vielu izpēti, salīdzināšanu un apkopošanu.

Marijampoles profesionālās izglītības centrs ir mūsdienīga izglītības iestāde, kas tapusi triju mācību iestāžu apvienošanas rezultātā. Tas ir lielākais profesionālās izglītības centrs Lietuvas dienvidos, kur var apgūt 23 profesijas un 2020.-2021. mācību gadā tajā mācās ap 1600 izglītojamajiem. Izglītības iestādē mācās topošie automehāniķi, melioratori, ceļu būves un tehniskās apkopes darbinieki, transporta vadītāji, metālapstrādes mašīnu operatori, pavāri  un citi speciālisti. Centrā var iegūt arī autovadītāja apliecību, traktorista un citus transportlīdzekļa vadītāja sertifikātus.

Starptautiskās sadarbības un projektu nodaļa pateicas Marijampoles kolēģiem, it īpaši Monikai Lunskutei un Lilijai Zableckienei par atsaucību un sadarbību virtuālo aktivitāšu rīkošanā.

Plašāku informāciju par projektu, lūdzu skatīties šeit

  

Sagatavoja:

Starptautiskās sadarbības un projektu nodaļa

projekti@dbt.lv

« atpakaļ