Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Iepazīstam jaunos produktus, inovācijas un tehnoloģijas flīzēšanā

25.11.2021
 

2021.gada 25.novembrī Daugavpils būvniecības tehnikumā sadarbībā ar SIA "Velve M.S. Tehnoloģijas" notika tiešsaistes seminārs/meistarklase Jaunie produkti, inovācijas un tehnoloģijas flīzēšanā”. Semināru vadīja tirdzniecības pārstāvis Toms Kreislers.

Semināra mērķis: pilnveidot pedagogu profesionālo kompetenci, iepazīties ar jaunākajiem produktiem flīzēšanā, inovācijām un apgūt jaunākās tehnoloģijas.

Semināra pirmajā – teorētiskajā daļā, DBT un citu skolu pedagogi iepazinās ar virsmas sagatavošanas tehnoloģijām, ruļļveida membrānām, hidroizolācijas piemēriem. Lektors ar konkrētiem piemēriem skaidroja, kas īpaši ir jāņem vērā pie flīzēšanas tehnoloģijas, kas var notikt pie nekvalitatīvi uzklātām flīzēm.

 

Aktuāli bija iepazīties ar Skandināvu hidroizolācijas prasībām un to perspektīvām, kā arī ar to izmantošanu Latvijā. Kā jaunums pedagogiem bija flīzēšanas tehnoloģijas skaidrojums uz koka virsmām, lielformāta flīžu (1000x3000mm) ieklāšana un tam paredzētie materiāli, bruģa šuvošana, kas ar katru gadu kļūst aktuālāka.

 

Praktiskajā daļā lektors T.Kreislers demonstrēja ruļļveida hidroizolācijas materiāla uzklāšanas tehnoloģiju, stāstīja, kas ir jāievēro to līmējot pie sagatavotās virsmas. Semināra dalībnieki vēroja eksperimentu ar lielformāta flīzes uzklāšanu, kādai ir jābūt  līmes konsistencei un kāda ķelle tiek izmantota līmes uzklāšanai.

 

Izsakām lielu paldies SIA "Velve M.S. Tehnoloģijas" pārstāvim T.Kreisleram par interesanto semināru!


Fotogalerija

Sagatavoja:

Jolanta Savvina

Metodiskā un pedagogu tālākizglītības centra vadītāja

« atpakaļ