Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Centrālāzijas valstu delegācijas studiju vizīte

08.05.2024
 

8.maijā tehnikumā  viesojās Eiropas Izglītības fonda un Izglītības un zinātnes ministrijas uzaicināta delegācija no Centrālāzijas valstīm: Tadžikistānas, Turkmenistānas, Kazahstānas, Kirgizstānas, Uzbekistānas. Delegācijas sastāvā bija gan ministriju, gan uzņēmumu, gan dažādu izglītības asociāciju pārstāvji (kopā 33 dalībnieki). Studiju vizītes mērķis bija pārņemt labās prakses pieredzi darba vidē balstītās (DVB) mācībās.

Viesus uzrunāja direktore Ināra Ostrovska, kura izstāstīja par mācību iespējām tehnikumā un rosināja uz diskusiju. Diskusijā piedalījās viesi, tehnikuma vadība un izglītojamie, uzņēmuma “Hansa Flex Hidraulika” Valdes locekle un Kvalitātes sistēmas vadītāja Inese Šnitko un Daugavpils filiāles vadītājs Renāts Sergejevs. Tika apspriesti jautājumi, kas saistīti ar izglītības programmu piedāvājumu, kvalifikācijas paaugstināšanu, mācību programmu saskaņošanu ar darba devēju prasībām, darba vidē balstīto mācību  un prakses organizēšanu, profesiju standartu aktualizēšanu, programmu akreditācijas un licencēšanas procedūrām u.c. aktuāli jautājumi. Savukārt izglītojamie dalījās pieredzē par izvēlēto profesiju, nākotnes darba plāniem un mācībām tehnikumā. 

Pēc diskusijas tika apmeklētas ģeotehniķu, transportlīdzekļu krāsošanas, ēku būvtehniķu, metināšanas mācību darbnīcas, kurās skolotāji Jāzeps Juškevičs, Māris Ločmelis, Jurijs Dobrovoļskis un Jānis Keišs kopā ar izglītojamajiem demonstrēja praktiskās iemaņas un prasmes. Savukārt sporta organizators Jānis Čaplinskis parādīja daudzfunkcionālo sporta halli un pastāstīja par sasniegumiem sportā, kā arī  aicināja viesus ieskatīties sporta nodarbību norisē.

Pēcpusdienā delegācija devās ar vizīti uzņēmumos “East Metal” un “Auto Welle”, kur tika izzināti sadarbības veidi ar tehnikumu, praktikantu novērtēšana, DVB organizēšana un citi jautājumi.

Vizītes nobeigumā viesi iepazinās ar pilsētas ievērojamākajām vietām -  apmeklēja "Inženieru arsenālu", Daugavpils cietoksni, Marka Rotko mākslas centru.

Šī bija vērtīga un produktīva tikšanās gan viesiem, gan mūsu tehnikumam.


Fotogalerija

Informāciju sagatavoja Komunikācijas un karjeras centrs

« atpakaļ