Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

8 topošo automehāniķu un autodiagnostiķu prakse Lisabonā, Portugālē

22.12.2021
 

Novembrī un decembrī astoņi tehnikuma izglītojamie trīs nedēļas praktizējās Lisabonā, Portugālē. Erasmus+ mācību prakses laikā izglītojamie attīstīja savas praktiskās iemaņas, kā arī ieguva jaunas zināšanas apgūstamajā specialitātē.

Autoservisos - Auto Flora, Oficina Dr.Smart, Inacio Car, Euro Masters un Mitra e Ribeiro- Car Service, Lda topošie automehāniķi un autodiagnostiķi (2. un 3.kurss)  veica automašīnu dzinēju demontāžas un montāžas darbus, virsbūves defektāciju un remontu, elektroiekārtu pārbaudi, bremžu regulēšanu, ritošās daļas remontu u. c. darbus.

Kopā ar izglītojamajiem uz praksi devās pavadošās personas: angļu valodas skolotājs Oļegs Ostrovskis un Komunikācijas un karjeras centra vadītāja Linda Pūdāne.

Brīvdienās visi kopā iepazina un izzināja interesantākos tūrisma objektus. No redzētā visspilgtāk jauniešiem atmiņā palikusi Lisabonas pilsēta, Eiropas galējais rietumu punkts – Roka rags, Sintras pilsēta ar pasakainām pilīm, modernā Kaškais pilsēta u.c. Daudzi no redzētajiem tūrisma objektiem ir iekļauti UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā.

Mācību mobilitāti organizēja tehnikuma sadarbības partneris - EPD (European Projects Development Unipessoal Lda, Montižu, Portugāle).

Mācību praksi ārvalstīs finansē Eiropas Savienības Erasmus+ programma.

 

Fotogalerija


Sagatavoja:
Starptautiskās sadarbības un projektu nodaļa

projekti@dbt.lv

« atpakaļ