Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Notikusi tikšanās ar Starptautiskā Holokausta Izglītības centra pārstāvi

26.01.2022
 
2022.gada 26.janvārī, pirms Starptautiskās holokausta upuru piemiņas dienas, kuru piemin 27.janvārī, notika Latvijas  Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) organizētā tikšanās ar Starptautiskā Holokausta Izglītības centra Yad Vashem (Izraēla) koordinatori Noa Sigal. Tikšanās notika attālināti Zoom platformā. Piedalīties sarunā tika aicināti Latvijas pedagogi,  kuri  ir piedalījušies gan Yad Vashem kursos Jeruzalemē, gan arī  “Memorial de la Shoah” un IZM organizētajos kursos Rīgā un Viļņā. No Daugavpils būvniecības tehnikuma piedalījās  vēstures un sociālo zinības skolotāja Nataļja Leončuka.

Koordinatore Noa Sigal pauda viedokli, ka izglītība ir galvenais instruments, lai risinātu tolerances problēmas un iemācītu vitāli svarīgas vērtības - iecietību, cieņu un savstarpēju sapratni. Tikšanās laikā dalībnieki tika iepazīstināti ar jaunajiem projektiem un prezentētas holokausta dokumentālās filmas

Pasākums ļāva paplašināt gan savas zināšanas, gan iegūt unikālu pieredzi, kuru var izmantot tālākajā pedagoģiskajā darbā.

Sagatavoja:
Nataļja Leončuka
vēstures un sociālo zinību skolotāja

« atpakaļ