Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Atvērto durvju dienas Prakse.lv

13.04.2022
 
Ik gadu portāls prakse.lv rīko Atvērto durvju dienas uzņēmumos, kurās ir iespēja apmeklēt dažādu nozaru darbavietas, kā arī iespēja tikties ar profesionāļiem tiešsaistē.

Pasākuma ietvaros 5. aprīlī programmas “Inženiersistēmu tehniķis” grupu 1-23, 2-23, 3-23, L-023 audzēkņiem bija iespēja  piedalīties Prakse.lv rīkotāja virtuālajā ekskursijā uzņēmumā AS „RĪGAS SILTUMS”. Ekskursijas laikā audzēkņiem bija iespēja virtuāli redzēt uzņēmumu, tā darbiniekus un darba vidi, kurā notiek enerģijas ražošana Rīgas apkurei. Audzēkņi uzzināja par uzņēmuma darba specifiku un dažādu speciālistu darba pienākumiem, kā arī tika stāstīts par uzņēmumam nepieciešamajiem speciālistiem un to prasmēm. Uzņēmuma pārstāvji uzsvēra, ka it īpaši nepieciešami inženieri, siltumiekārtu remontatslēdznieki, kā arī speciālisti, kuri darbojas IT jomā u.c.. Atzīmēja, ka visiem jaunajiem darbiniekiem tiek rīkotas apmācības pirms darba uzsākšanas, kurās visu sīki pasāsta un iepazīstina ar darba vidu un specifiku.

13. aprīlī notika atvērto durvju dienas ceļu būves firmā "Binders", kurā piedalījās programmas “Ceļu būvtehniķis” 2-33, 3-33 grupu audzēkņi. Tikšanās laikā audzēkņiem bija iespēja uzzināt ar uzņēmuma darbību un projektiem, kā arī par asfaltbetona rūpnīcas darbību Vangažos. Uzņēmums aicināja visus topošos profesionāļus pie sevis uz praksi, pēc kuras ir iespēja saņemt patstāvīgu darbu.

Katru gadu piedaloties šajā pasākumā, ikviens atzīst, ka tas ir vērtīgs, tas ļauj gan iepazīt darba vidi, gan noskatīt sev nākamo darba vai prakses vietu.

 

Sagatavoja:
Pedagogs karjeras konsultants Darja Maļinovska

 

« atpakaļ