Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Erasmus+ profesionālās pilnveides kursi Horvātijā

03.06.2022
 

Erasmus+ programmas projekta “Konkurētspējīga izglītība nākotnes profesionāļiem” ietvaros Daugavpils būvniecības tehnikuma vispārējās vidējās izglītības skolotājas Nataļja Leoncuka un Olita Ragele 
apmeklēja profesionālās pilnveides kursus „Tehnoloģiju izmantošana klasē” un “21. gadsimta prasmju attīstīšana klasē: KRITISKĀ DOMĀŠANA” Splitā, Horvātijā. Kursi norisinājās no 30. maija līdz 3. jūnijam.

 “21. gadsimta prasmju attīstīšana klasē: KRITISKĀ DOMĀŠANA” uzmanības centrā bija ideja, kā iemācīt audzēkņiem domāt analītiski un kā pielietot spējas rūpīgi pārbaudīt informāciju, interpretēt datus un apšaubīt pierādījumus. Kursu laikā tika veikti dažādi praktiski uzdevumi, tādi kā video veidošana (viens no projekta prezentācijas veidiem), tika izmantoti drāmas spēles elementi, piedalījāmies interaktīvās aktivitātes utt. Tas palīdzēs dažādot stundu laikā izmantotās metodes un palielinās audzēkņu motivāciju un ieinteresētību mācību procesā.  

Kursi „Tehnoloģiju izmantošana klasē” bija veltīti informācijas un komunikācijas tehnoloģiju pielietošanai klasē, lai veicinātu motivāciju un radošumu. Kursu laikā tika izmantotas dažādas programmas, tādas kā Google veidlapas, Goosechase, Jeopardy spēles, Wordwall, Quizlet, Flipgrid. Tās noteikti tiks izmantotas turpmākajā darbā.

Erasmus+ kursu laikā bija iespēja satikt cilvēkus no dažādām valstīm, piemērām, Portugāles, Spānijas, Francijas, Vācijas un Rumānijas, uzzināt šo valstu izglītības sistēmu specifiku, kā arī dalīties savā pieredzē.

Tāpat bija iespēja iepazīties ar Horvātijas kultūru, doties ekskursijā pa Splitu, apmeklēt Adrijas jūras salas. Visspilgtākais iespaids, protams, palika no Splitas. Šī ir pilsēta, kurā laiks ir apstājies, kur pagātne vienmēr ir klātesoša. Senajā Romas pilsētā nemanāmi saplūst viduslaiku ielas ar renesanses pilīm, baroka fasādēm un klasisko logu savijumiem.

Novēlam katram izmantot tādu iespēju un piedalīties kursos, jo tas palīdz iegūt jaunas zināšanas, paplašināt redzesloku un pilnveidot angļu valodas prasmes.

 

Sagatavoja:
vispārējās vidējās izglītības skolotājas
Nataļja Leončuka un Olita Ragele

« atpakaļ