Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Karjeras nedēļa Latgales industriālajā tehnikumā

21.10.2022
 

No 17. līdz 21. oktobrim visā Latvijā norisinājās karjeras nedēļa, kuras ietvaros skolēniem tika dota iespēja piedalīties dažādos pasākumos.

Jauniešiem bija iespēja pārrunāt ar ekspertiem un darba devējiem tiešsaistē 20.10.22  “Kādas superspējas veidos manu nākotni?” par vispieprasītākajām spējam,  prasmēm un kompetencēm nākotnes profesijās, kā arī padiskutēt par skolā un ārpus tās piedāvātajām iespējām un to nozīmi jauniešu personības attīstīšanā.

Pēc tam 20.10.22  vakarā arī vecākiem bijā iespēja pievienoties tiešsaistei “Kā palīdzēt bērnam atklāt savas superspējas?” kur pedagogi karjeras konsultanti un dažādu jomu speciālisti kopa ar viņiem pārrunāja, kā vecākiem aizņemtajā ikdienā saprast bērna intereses, atrast un attīstīt viņu talantus un spēcīgās puses.

Izņemot videomateriālus un tiešsaistes nodarbības, ko piedāvāja VIAA, Tehnikuma audzēkņi klātienē apmeklēja uzņēmumu „Rem Pro”, Daugavpilī kur strādā mūsu pilsētas arhitekti un projektētāji. Šīs uzņēmums iekļuva prestižā Starptautiskā nominācijā „Labākā kultūras un Sporta infrastruktūra” ar savu projektēto objektu „Olimpiskais porta centrs Rēzeknē” 2021. gadā, un nodarbojas ar Dinaburgas cietokšņa restaurāciju.

Nākamajā dienā 4 no mūsu audzēkņiem piedalījās simulācijas spēlē „BUSINESS LAB”, kuru organizēja organizācijas „New East” pārstāvji. Šajā spēlē viņi sarobojoties ar citiem dalībniekiem, izmēģināja uzņēmēja lomu un attiecīgi konkrētai mērķauditorijai, dzīves mainīgos apstākļos un situācijās centās saglabāt sava uzņēmuma darbības spēju, lai pārvarētu krīzes situāciju.

Karjeras nedēļas noslēgumā  (21.10.22 ) audzēkņiem bija iespēja apmeklēt Tehnikuma ekonomikas skolotājas I.Kuņickas organizēto nodarbību par „Skolēnu mācību uzņēmumiem”, ar mērķi iepazīstināt Tehnikuma jauniešus par iespējām veidot savus skolēnu mācību uzņēmumus jau mācību laikā, ar Tehnikuma palīdzību.


Fotogalerija

Sagatavoja pedagogs karjeras konsultants Jaroslavs Laišecovs

« atpakaļ