Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Sadarbībā ar uzņēmumu "AADSO" novadīta lekcija "Atkritumu šķirošana"

26.01.2023
 
Materiālu patēriņa veidu maiņa un pienācīga atkritumu apsaimniekošana ne tikai taupa līdzekļus, bet arī būtiski uzlabo vides aizsardzību un samazina klimata pārmaiņas. Tāpēc 26.01.2023. Komunikācijas un karjeras centrā grupu 1-04 un 2-04 audzēkņiem EKO skolas ietvaros sadarbībā ar uzņēmumu "Atkritumu apsaimniekošanas Dienvidlatgales starppašvaldību organizācija"  tika novadīta lekcija "Atkritumu šķirošana".

"Atkritumu apsaimniekošanas Dienvidlatgales starppašvaldību organizācija"  aizsargā vidi, apsaimnieko ienākošos atkritumus, reģenerē materiālus, kompostē, šķiro, apstrādā atkritumus, izvietojot tos sadzīves atkritumu izgāztuvē.

Lekcijas laikā tika demonstrēta filma par izveidotu poligonu ar tehnoloģijām, kas šķiro dažādus atkritumus, un atkritumu tālāko pārvietošanu. Audzēkņi uzzināja informāciju par atkritumu klasifikāciju un pareizu šķirošanu, kā arī par sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumiem Daugavpilī. Tuvākajā laikā ir plānots doties ekskursijā uz uzņēmumu un iepazīties ar atkritumu šķirošanas poligonu, tehnoloģijām un uzņēmuma darbību!


Informāciju sagatavoja:
Latgales Industriālā tehnikuma
direktores vietniece mācību darba un audzināšanas jomā
Jeļena Fedosejeva
« atpakaļ