Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Mācību ekskursija uz SIA Sakret un SIA Jēkabpils PMK

10.02.2023
 
Jau kopš 2014. gada Tehnikums organizē mācību ekskursijas uz uzņēmumu SAKRET, kurš šogad svin 20 gadu jubileju. Ekskursiju mērķi ir iepazīstināt izglītojamos ar gatavo sauso maisījumu, špakteles, krāsu un javu tehnoloģisko ražošanu plaša spektra apdares darbiem. Diemžēl pandēmijas laikā nebija iespējas braukt ar vizīti uz šo uzņēmu, bet 2023. gada 10. februārī brauciens notika. Sakret rūpnīcu apmeklēja „Apdares darbu tehniķis” kvalifikācijas 1-15 grupa. Ekskursijā piedalījās 26 izglītojamie, divas profesionālās izglītības skolotājas Inna Koluža un Natālija Apanoviča un pedagogs karjeras konsultants Darja Mainovska.

Ekskursijas laikā tika stāstīts, ka uzņēmums cenšas iepirkt visas izejvielas no Latvijas uzņēmumiem. Uzņēmumam Sakret pieder vēl divas rūpnīcas- Lietuvā un Igaunijā, kurās tiek ražotas preces atšķirīgas no Latvijas rūpnīcas precēm, kā arī uzņēmums Sakret nodarbojas ar produkcijas eksportu uz daudzām Eiropas valstīm.

Izglītojamajiem bija iespēja redzēt savām acīm to, ko stundās apgūst teorijas veidā. Izglītojamie apmeklēja laboratoriju, kurā tiek pārbaudīti un testēti materiāli, pirms tos sāk ražot masveidā. Apmeklēja gatavās produkcijas noliktavu, vēroja ražošanas procesu.

Atpakaļceļā tika apskatīts uzņēmuma Jēkabpils PMK objekts- Jēkabpils Valsts ģimnāzija, un būvniecības process tajā. Kā arī Jēkabpilī tika apmeklēts moduļu māju ražotni, kurā tiek veidotas, koka konstrukciju mūsdienīgās mājas.

Ekskursija bija ļoti notikumiem bagāta un izzinoša, izglītojamaie uzdeva daudz jautājumu.

Fotogalerija

 
Rakstu sagatavoja profesionālās izglītības skolotāja Inna Koluža un pedagogs karjeras konsultants Darja Maļinovska
 
 
 
 
« atpakaļ