Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Cits bazārs

11.02.2023
 

11.02.2023. notika Daugavpilī tirdzniecības centrā Ditton no plkst. 10.00-15.00 Latgales reģiona rīkotais "Cits Bazārs",  kuru organizēja Junior Achievement Latvija biznesa Izglītības programmas ietvaros. Skolēnu mācību uzņēmumu (SMU) programma ir īpaši 4.–12. klašu izglītojamajiem veidota mācību metode. Izglītojamajiem tā ir iespēja, praktiski darbojoties, apgūt sava uzņēmuma izveides un vadīšanas prasmes, radīt produktus un piedāvāt tos saviem potenciālajiem klientiem.

Šajā JA Latvija organizētajā pasākumā piedalījās viens no Latgales Industriālā tehnikuma mācību uzņēmumiem "2--02T" kopā ar skolotājiem konsultantiem I.Kuņicku un M.Ločmeli. Šis mācību uzņēmums ir reģistrēts SMU pagājušā gada nogalē un tāpēc tas bija pirmais pasākums, kurā piedalījās izglītojamie. Uzņēmums "Citā bazārā" piedāvāja transportlīdzekļu, tā detaļu krāsošanas pakalpojumus. Interesenti varēja izglītojamo prasmes, tehnoloģisko procesu, gala rezultatu  skatīties video materiālos, kuri biji izveidoti un piedāvāti pasākumā, kā arī apskatīt jau agrāk izpildītu gatavu darbu par godu LR proklamēšanas dienai - nokrāsotu transporta līdzekļa virsbūvi, uz kuras ir attainotas Latvijas Brīvības pieminekļa  trīs  zvaigznes. Pasākuma pārstāvji - uzņēmuma vadītāja J.Golovaņa un V.Bulahovs prezentēja savu ideju gan komisijas locekļiem, gan tirgus apmeklētājiem, gan arī piedalījās rīkotajās pasākuma organizatoru, komisijas locekļu intervijās.

Izglītojamie atzina, ka dalība šajā pasākumā deva lielu pieredzi prezentēšanā, savas idejas aizstāvēšanā, kā arī tika iegūti praktiski novērojumi, izdarīti secinājumi par tirgus darbības procesiem.

  
  

« atpakaļ