Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Notika “Valodnieciskā kafejnīca”

21.02.2023
 
21. februārī norisinājās konkurss “Valodnieciskā kafejnīca”, kuru organizēja Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma valodu jomas latviešu valodas skolotāji.

Lai svinētu Dzimtās valodas dienu, sajustu lepnumu par savu valsti un valodu, izglītojamie veidoja valodniecisko kafejnīcu, iepriekš izlozējot ievirzi kādā valodas jomā. Audzēkņi darbojās komandās, katrai komandai bija savs uzdevums par dažādiem valodas jautājumiem (barbarismi, apvidvārdi, frazeoloģismi, termini, vecvārdi, salīdzinājumi, antonīmi, epiteti, īpašvārdi, salikteņi,). Noslēgumā katra grupa prezentēja savu veikumu citām grupām un žūrijai. Pasākumā piedalījās 10 komandas.

Mūsu tehnikuma audzēkņu zināšanas un prasmes tika augstu novērtētas - konkursā viņi ieguva  2. un 3. vietu, kas vēlreiz apliecina, ka Latgales Industriālā tehnikuma jaunieši ir zinātkāri, radoši un  lepni par savu valsti un valodu!

Konkursā piedalījās Marika Stagoršne, Matīss Sarkanis, Evelīna Stanka (gr. 2-04), Dairis Pastars, Elvars Friliņš (gr. 3-02). Alans Červjakovs (gr. 3-03).

Paldies jauniešiem par paveikto darbu!
 
 
Sagatavoja latviešu valodas un literatūras skolotājas Aļona Ņikitina un Natālija Nagle
« atpakaļ