Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

LIT audzēkņi piedalās Swedbankas organizētajā "Biznesa skiču" seminārā

24.01.2023
 
Swedbankas organizētajā "Biznesa skiču" seminārā piedalījās Latgales Industriālā tehnikumam izglītojamie - 1-04.gr. R.Šostaks un 2-04.gr. V.Mihailovs.

Dalība vebinārseminārā 24.01.2023. radīja iespēju soli pa solim attīstīt savas biznesa idejas plānus un veidot mārketinga aktivitātes, dzirdēt ko nozīmē labs izstrādāts biznesa plāns, kā ieinteresēt potenciālo investoru. Biznesa uzsākšanai, gan arī tā attīstībai ir nepieciešams plāns, lai iecerētie lēmumi būtu pārdomāti un sniegtu vēlamo rezultātu. Šis vebinārs deva iespēju strukturēt biznesa ieceri vieglā un saprotamā plānā pašam biznesa uzsācējam un tā potenciālajiem investoriem. Ja ir nepieciešamība, šī vebināra materiāls ir arī pieejams pēc semināra Swedbankas mājas lapā youtube.

Biznesa skiču rīks ļauj vienuviet apkopot savas domas un pārdomas strukturētā veidā, nobeigumā radot pārskatāmu biznesa plānu. Šis rīks izved cauri biznesa būtiskākajiem jautājumiem divos posmos. Pirmajā posmā ir iespēja pārdomāt kas ir jūsu produkts un kā tas konkurē, bet otrajā posmā ir finansiāli aprēķini. Ja nav atbilžu uz visiem jautājumiem uzreiz, ir iespēja rīku turpināt vai papildināt jebkurā laikā. Gala rezultātā var iegūt biznesa plānu, kuru var gan saglabāt savā datorā, pārsūtīt investoriem vai izmantot, lai pieteiktos LIAA biznesa inkubatorā. Pēc semināra noklausīšanās izglītojamie arī paši izstrādāja savu biznesa plānu un iesniedza konkursā līdz 07.02.2023. 
 
Rakstu sagatavoja I.Kuņicka
« atpakaļ