Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Noslēdzies 14. starptautiskais konkurss “Viru Welder 2023”

07.03.2023
 

2023. gada 2.-3. martā notika Baltijas metālapstrādes profesionālās izglītības konkurss ,,Viru Welder 2023”, kuru organizēja Igaunijas Inženierrūpniecības federācija kopā ar Latvijas un Lietuvas federācijām starptautiskā projekta Smartrowth Erasmus + programmas ietvaros. Konkursu organizētajā Ida – Virumaa profesionālās izglītības centrs sadarbībā ar Igaunijas mašīnbūves nozares federāciju. Konkursa mērķis ir dot jauniešiem iespēju demonstrēt savas profesionālas prasmes metināšanas un  CNC specializācijā.

Konkursā piedalījās komandas no 4 valstīm: Kunskapsforbundet skola (Zviedrija), Latgales Industriālais tehnikums (Latvija), Kauņas Izglītības tehnoloģiju centrs (Lietuva) un Igaunijas arodskolas. Kopumā piedalījās 19 metinātāji un 8 CNC iekārtu operatori no 9 arodskolām.

No Latgales Industriālā tehnikuma piedalījās 0-23M grupas izglītojamie Aleksandrs Jakimovs un Gordejs Nosovs. 2. martā pirmajā kārtā notika Johvi skolā, izglītojamie parādīja profesionālās prasmes MMA, MAG un TIG metināšanā un otrajā kārtā 3. martā sacentās, demonstrējot savas teorētiskās zināšanas par  metināšanas un CNC aspektiem. Sasniedzot konkursa mērķi tika sekmēta izglītojamo pašapziņa un motivācija apgūt metināšanas mācību programmu, attīstīta prasme strādāt ar dažāda veida metināšanas  paņēmieniem, būt  konkurētspējīgam darba tirgū.

Lielu pieredzi starptautiskajā konkursā metināšanā ieguva mūsu izglītojamie Aleksandrs Jakimovs un Gordejs Nosovs un ieguva 6. vietu no 19 dalībniekiem.

Paldies profesionālās izglītības skolotājam Jānim Keišam par izglītojamo sagatavošanu metināšanas konkursam!

       



Sagatavoja:
Metodiskais un pedagogu tālākizglītības centrs
 
« atpakaļ