Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Notika Sakret rīkotie semināri "Vēsturisko ēku restaurācijas materiāli un materiālu sistēmas"

15.03.2023
 
14. martā Latgales Industriālajā tehnikumā (LIT) tika organizēts seminārs pedagogiem un izglītojamajiem, bet 15.martā – būvniekiem un būvniecības nozares speciālistiem “Vēsturisko ēku restaurācijas materiāli un materiālu sistēmas”.
Seminārs notika ar mērķi pilnveidot pedagogu, izglītojamo  un būvniecības nozares speciālistu profesionālās zināšanas par vēsturisko ēku restaurācijas un atjaunošanas procesu un tā ietekmi uz ēkas ilgtermiņa kalpošanu, kā arī iepazīt SIA „SAKRET” produktu īpašības.

Seminārā uzstājās SIA „SAKRET” Produktu sistēmu projektu vadītājs Ingus Pumpurs, kas stāstīja par mūrjavu un apmetuma javu standartiem, atjaunojamo virsmu pārbaužu metodēm, mūra un mūra šuvju atjaunošanu, kā arī tika analizēti priekšnosacījumi kvalitatīvam darba rezultātam un vēsturisko ēku atjaunošanas plānošanā un darbu izpildē biežāk pieļautās kļūdas. Tika rādīti piemēri no SIA “SAKRET” uzņēmuma projektiem, stāstīts par situācijām, kurās nonāk uzņēmuma darbinieki un kādi tiek veikti risinājumi, lai vēsturisko ēku restaurācijas un atjaunošanas process būtu kvalitatīvs. Semināra dalībnieki iepazinās ar vēsturisko ēku apmetumiem Baltijas kontekstā, vēsturisku ēku vienkāršotu atjaunošanu. Pedagogi lektoram uzdeva jautājumus, kas saistīti ar sanācijas sistēmu un tās darbības principu, kā arī par piemērotu atjaunošanas materiālu izvēli.

14. marta semināra praktiskajā daļā gr. 1-15 un 1-35 izglītojamie sagatavoja virsmu apdarei, uzklāja granīta apmetumu, ar speciālo špakteļmasu restaurēja ķieģeļus, veica sienas izlīdzināšanu un veiksmīgi atbildēja uz SIA „SAKRET” pārstāvju jautājumiem. Semināra dalībnieki atzina, ka iegūtās zināšanas un praktiskā pieredze palīdzēs izvēlēties darbu veikšanai kvalitatīvākos un piemērotākos materiālus, kā arī uzlabot mācību saturu.
 
Sagatavoja:
Metodiskais un pedagogu tālākizglītības centrs 
« atpakaļ