Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Seminārs „Siltināšanas sistēmas Sakret EYICS MW un EPS”

22.03.2023
 
21. martā Latgales Industriālajā tehnikumā (LIT) tika organizēts seminārs pedagogiem un izglītojamajiem, bet 22.martā – būvniekiem un būvniecības nozares speciālistiem “Siltināšanas sistēmas SAKRET ETICS MW un EPS”.
Seminārs notika ar mērķi pilnveidot pedagogu, izglītojamo  un būvniecības nozares speciālistu profesionālās zināšanas par siltināšanas procesu un siltināšanas sistēmām SAKRET ETICS MW un EPS, kuras ir pārbaudītas un novērtētas Baltijas tirgū kopš 2010.gada.
Seminārā uzstājās SIA „SAKRET” Produktu sistēmu projektu vadītājs Ingus Pumpurs, kas stāstīja par zemapmetuma sistēmas standarta konstrukciju, kā tiek testētas gan sistēmas, gan to komponenti, ārsienu konstrukciju ugunsizturību, SAKRET sistēmu ugunsreakcijas klasi, triecienizturības kategorijām un siltumizolācijas stiprinājumu nozīmi siltināšanas sistēmu izbūvē. Semināra laikā tika salīdzinātas putu polistirola un minerālvates izmantošanas un ekspluatācijas īpašības ēku siltināšanā, sniegti ieteikumi, ar ko siltināt dažādas ēkas un vairakkārt tika uzsvērts, ka rekomendāciju ievērošana nodrošina sistēmas kalpošanu ilgtermiņā. Tika skaidroti dažādu kļūdu rašanās iemesli sistēmu izbūvē, rādīti piemēri no SIA “SAKRET” uzņēmuma projektiem un piedāvāti alternatīvie risinājumi kvalitatīvajam siltināšanas procesam, kā arī skaidrota pareizā sistēmu uzturēšana to ekspluatācijas laikā.
21. marta semināra praktiskajā daļā gr. 2-15 un 1-35 izglītojamie veica fasādes siltināšanu, dekoratīvo apdari uz SAKRET sistēmas ar pastiprinātu triecienizturību, kā arī siltināja „ēkas” cokola daļu, kam tiek paredzēta hidroizolācijas izbūve konstrukciju aizsardzībai pret mitruma iedarbību Paldies SIA „SAKRET” pārstāvjiem par kvalitatīvi novadīto semināru, praktiskajiem piemēriem un dalīšanos pieredzē!
 
Sagatavoja:
Metodiskais un pedagogu tālākizglītības centrs 
« atpakaļ