Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Raugāmies tālāk – darba vērošana Gruzijā!

25.03.2023
 

No 18. līdz 25. martam Latgales Industriālā tehnikuma pārstāvji – iepirkumu speciālists Ņikita Aleksejevs, profesionālās izglītības skolotāji Igors Ilarionovs un Māris Ločmelis un datorsistēmu administrators Agris Gruntmanis devās darba vērošanā uz partneriestādi  Rustavi, Gruzijā – koledžu MODUSI.

Partneri iepazīstināja ar izglītības iestādi, tās mācību korpusiem un izglītības programmām. Koledžā var apgūt tādas programmas kā: santehniķis, ēdināšanas speciālists, mašīnbūve, šūšana, autotransports, lauksaimniecība, būvniecība, IT speciālists, skaistumkopšana, elektriķis u.c..

Tāpat kā mūsu tehnikumā, arī koledžai ir atsevišķa filiāle Marneuli, kur notiek apmācības lauksaimniecības un augļkopības jomās, kā arī IT speciālistiem. Partneri ir ļoti ieinteresēti apmainīties ar pieredzi un ar koledžas administrāciju tika ilgi diskutēts par moduļu pasniegšanas principiem.

Tika apmeklēts koledžas sadarbības partneris - uzņēmums “KNAUF”, kur iepazīstināja ar mācību klasēm uzņēmuma teritorijā un ražošanas procesu. Tika izskaidrots, kā notiek sadarbība starp uzņēmumu un izglītības iestādi, un kā notiek jaunu darbinieku piesaiste pēc izglītības apgūšanas.

Vizītes laikā bija iespēja apmeklēt arī citu koledžu “Spectri” galvaspilsētā Tbilisi, kas specializējas metināšanas, kokapstrādes, augstsprieguma elektroenerģijas un   santehnikas jomās. Izglītības iestādes teritorijā tika uzbūvēta privātuzņēmuma filiāle ar izglītības ministrijas atbalstu un jauniešiem ir iespēja strādāt un iegūt praksi blakus telpās un vienlaicīgi arī pelnīt.   

Brīvajā laikā tika apmeklēti arī populārākie tūrisma objekti – Brīvības laukums, Miera Tilts, Svētās Trīsvienības katedrāle un, protams, vietējais tirgus ar neaizmirstamiem garšvielu kalniem.

Mācību mobilitāti ārvalstīs finansē Eiropas Savienības Erasmus+ programmas projekts Nr. 2021-1-LV01-KA121-VET-000006501.

Fotogalerija

Sagatavoja:
Projekta dalībnieki 

 

« atpakaļ