Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Izglītības un zinātnes ministres Andas Čakšas vizīte Latgales Industriālajā tehnikumā

24.03.2023
 
24.martā, Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša apmeklēja Latgales Industriālo tehnikumu. Tehnikuma apmeklējums notika divu dienu darba brauciena programmas Latgales izglītības iestādēs ietvaros. Darba brauciena mērķis bija apspriest mācības latviešu valodā, kvalitatīvu un iekļaujošu izglītību, skolu tīklu, reģionālās augstskolas, kā arī uzklausīt skolotāju un skolēnu jautājumus, bažas un sasniegumus.

Apmeklējot Latgales Industriālo tehnikumu ministre apskatīja mācību darbnīcas Jātnieku ielā 87: Ēku būvtehniķu, Apdares darbu tehniķu, Transportlīdzekļu krāsotāju, Ceļu būvtehniķu darbnīcas, apskatīja jaunuzcelto sporta halli. Sarunājās ar tehnikuma izglītojamo pašpārvaldes pārstāvjiem, uzdeva jautājumus, uz kuriem izglītojamie sniedza atbildes, tikšanās noslēgumā izveidoja kopīgo fotogrāfiju.

A.Čakša diskutēja ar sadarbības par aktuālajiem jautājumiem profesionālajā izglītībā, īpašu uzmanību pievēršot izglītības programmu īstenošanas vietai “Višķi” un tās tālākajai attīstībai. Tehnikumu vizītes laikā apmeklēja un piedalījās diskusijā Lauksaimniecības un Industriālās Tehnikas asociācijas valdes priekšsēdētājs un tehnikuma konventa pārstāvis Aigars Laurinovičs un SIA “AMAZONE” valdes locekle Baiba Mikāla, ka arī Augšdaugavas novada domes priekšsēdētāja vietnieks Vitālijs Aizbalts.

Ministre devās arī uz Latgales Industriālā tehnikuma IPĪV “Višķi”, apskatīja mācību klases, tikās ar Augšdaugavas novada pašvaldības pārstāvjiem: Jāni Belkovski, Višķu pagasta pārvaldes vadītāju Jāni Promu, Latgales plānošanas un reģionālās Attīstības Padomes priekšsēdētāju Sergeju Maksimovu, lai apspriestu turpmākās izglītības programmu īstenošanas vietas attīstību.
Sagatavoja
Metodiskais un pedagogu tālākizglītības centrs
« atpakaļ