Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Pirmskolas izglītības iestādes izglītojamo ekskursija tehnikumā

29.03.2023
 
29. martā Latgales Industriālo tehnikumu apmeklēja 13 Daugavpils pilsētas 26. pirmskolas izglītības iestādes izglītojamie un 3 audzinātājas  ar mērķi iepazīties ar profesijām, kuras var apgūt tehnikumā.

Arhitektūras un dizaina nodaļā bērni ar interesi konstruēja mājas nodaļas vadītājas V. Siņakovas  un pedagoģes S. Svētiņas vadībā,  kā arī iepazinās ar profesijām: interjera dizainera asistents un arhitektūras  tehniķis.

Siltuma, gāzes un ūdens tehnoloģijas nodaļas vadītājs N. Bulis un pedagogs N. Tukišs parādīja dažāda veida inženierkomunikācijas ierīces un pastāstīja par inženiersistēmu būvtehniķa profesiju.

Būvniecības nodaļā viesi apmeklēja apdares darbu darbnīcu, kurā pedagoģe I. Koluža stāstīja par dažāda veida iekštelpu apdares darbiem un demonstrēja praktiskos piemērus. Bērniem bija iespēja izmēģināt roku zīmējuma pārnešanā ar trafareta palīdzību.
Sausās būves darbnīcā I. Lukjanskis parādīja, kā tiek veikti   iekšdarbi. Bērniem bija iespēja vērot, kā praktiski darbojas tehnikuma izglītojamie nodarbības laikā. Būvniecības nodaļas vadītāja I. Pujate pastāstīja par bruģētāja profesiju, iepazīstināja ar materiāliem un darbarīkiem, kurus izmanto veicot bruģēšanas darbus.

Metālapstrādes un mašīnzinību nodaļā viesi apmeklēja Lokmetināšanas TIG darbnīcu, kur pedagogs J. Keišs pastāstīja tiem par metinātāja profesiju un ierīcēm, kuras izmanto metināšanā, bet pedagogs A. Dzalbs Mašīnzinību teorijas klasē parādīja uz speciāliem stendiem, kādā veidā automehāniķi veic automašīnas pārbaudi.

Pirmskolas izglītības iestādes izglītojamie un audzinātāji bija sajūsmā par ekskursiju tehnikumā.

Paldies visiem pedagogiem, kuri pastāstīja par profesijām un pieņēma ekskursijas dalībniekus savās darbnīcās.
Sagatavoja:
Metodiskais un pedagogu tālākizglītības centrs
    
« atpakaļ