Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Dalība konkursā SkillsLatvia 2023

06.04.2023
 
No 4. līdz 6. aprīlim (4. un 5. aprīlis apmeklētājiem atvērtās dienas) Rīgā, Ķīpsalas izstāžu centrā notika nacionālais jauno profesionāļu meistarības konkurss SkillsLatvia 2023! Konkurss pulcēja vairāk nekā 120 konkursantus no 31 profesionālās izglītības iestādes Latvijā. Jaunie profesionāļi divu dienu laikā demonstrēja savas prasmes nozaru ekspertu veidotos darba uzdevumos sešās dažādās nozarēs un 19 prasmju konkursos. Latgales Industriālais tehnikums tika pārstāvēts 5 prasmju konkursos: skatlogu dizains un noformēšana, inženiersistēmas, krāsošana un dekoratīvā apdare, flīzēšana, sausā būve. Šī gada konkursa moto bija "Uzvar darītājs!". SkillsLatvia 2023  laikā konkursanti pārbaudīja savas prasmes starptautiskiem standartiem līdzvērtīgos uzdevumos, kuri bija jāpaveic 14 stundu laikā konkurences un pastiprinātas uzmanības apstākļos. „Lielākais izaicinājums bija izpildīt uzdevumu, iekļaujoties tam paredzētajā laikā”, atzina konkursa laureāti. Konkursa noslēguma ceremonijas laikā tika atklāts Eiropas Prasmju gads Latvijā. Eiropas Prasmju gadā Latvijā notiks dažādi tematiskie pasākumi un aktivitātes.

Abās konkursa norises dienās notika arī dažādi profesionālo prasmju demonstrācijas un uzziņas pasākumi. Latgales Industriālā tehnikums apmeklētājiem piedāvāja vērot apdares darbu veikšanu uz sienas virsmas un pašiem izmēģināt dažādus apdares veidus: dekoratīvajā krāsošanā – dažādu krasu efektus, burzītas sienas efektu, skrāpēto krāsojumu u.c., kā arī šķidrās tapetes. Stendos savas profesionālās prasmes rādīja Viktors Daņilovs, Kristīna Lune, Vladimirs Vaņkovs.

Paldies Latgales Industriālā tehnikuma izglītojamajiem par dalību konkursā un paraugdemonstrējumos un skolotājiem, kas izglītojamos sagatavoja: Edgaram Ļehovam, Nikolajam Tukišam, Sergejam Lukjanskim, Valentīnai Siņakovai, Innai Kolužai, Natālijai Apanovičai!
Sagatavoja:
Metodiskais un pedagogu tālākizglītības centrs 
« atpakaļ