Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Notika meistarklases 7.-9. klašu skolēniem Latgales Industriālajā tehnikumā

03.04.2023
 
Martā un aprīlī Latgales Industriālā tehnikuma nodaļās notika meistarklases 7.-9. klašu skolēniem. Interesentiem bija iespēja apskatīt praktisko nodarbību darbnīcas, iepazīties ar tehnikuma pedagogiem, kā arī piedalīties meistarklasēs.

20. martā meistarklase notika Siltuma, gāzes un ūdens tehnoloģiju nodaļā. Meistarklases laikā skolēniem bija iespēja apskatīt darbnīcas iekārtas, pedagogs izstāstīja kā notiek mācību process nodaļas programmās. Tehnikuma “Inženiersistēmu būvtehniķis” programmas izglītojamie rādīja, kā tiek veidota plastmasas cauruļu lodēšana.

23. martā skolēni viesojās Arhitektūras un dizaina nodaļā. Profesionālo priekšmetu pedagogi pastāstīja par priekšmetiem, kurus izglītojamie apgūst mācību procesā, kā arī tika organizēta ekskursija pa nodaļas mācību telpām. Meistarklases laikā skolēni veidoja dizaina objektus no papīra.

30.martā meistarklases tika novadītas Būvniecības nodaļā. Skolēniem tika piedāvāts apskatīt “Apdares darbu tehniķis”, “Ceļu būvtehniķis” un “Ēku būvtehniķis” programmu darbnīcas. “Apdares darbu tehniķis” programmas darbnīcā viesi ar trafaretu palīdzību izveidoja rakstu uz paraugu plāksnēm, izmēģināja šķidro tapešu tehnoloģiju un Venēcijas apmetuma tehnikā veica dekoratīvo apdari. Telpā ar speciāli ierīkotu “smilšukasti” skolēniem deva iespēju izmēģināt sevi bruģētāja lomā. Viņu uzdevums bija, izmantojot darba rīkus un ievērojot drošības noteikumus, izveidot rakstu no bruģakmeņiem. Sausās būves darbnīcā profesionālo izglītības priekšmetu pedagogs demonstrēja sausās būves darba procesus, kā arī parādīja kā tiek veidoti ēku būvniecības darbi.

Noslēdzošā meistarklase notika 3. aprīlī Metālapstrādes un mašīnzinību nodaļā. Nodaļas vadītājs demonstrēja automašīnas imitācijas paneļus uzdeva daudz jautājumu par automašīnu darbības procesiem. Kopā tika izstaigāta automehāniķu darbnīca, kurā tika demonstrētas mācību procesam nepieciešamās automašīnas, skolēniem tika rādīts, kā pārbauda riepas un kā tās balansē. Lokmetinātāju darbnīcā meistarklašu dalībniekiem piedāvāja izveidot uzrakstus uz metāla piekariņiem, izmantojot burtu šablonus un āmuru, vēlāk tie mēģināja metināt TIG metināšanā uz metāla plāksnītēm.

Fotogalerija


Sagatavoja pedagogs karjeras konsultants Darja Maļinovska
 
« atpakaļ