Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Notika ēnu diena

05.04.2023
 
5.aprīlī visā Latvijā notika Ēnu diena, kuru organizē Junior Achievement Latvia. Ēnu dienas mērķis ir dot iespēju skolēniem iepazīt dažādu profesiju pārstāvju darba specifiku, kas turpmāk palīdzēs tiem izvēlēties sev piemērotu profesiju.
Latgales Industriālā tehnikuma izglītojamie arī izmantoja šādu iespēju un ēnoja tiem interesantus profesiju pārstāvjus.

Viktors Labincevs un  Rainers Krūze no grupas 1-37 Daugavpils domes priekšsēdētāja ēnas
Ēnu dienā mēs bijām četrās vietās; Pirmā vieta, ko apmeklējām, bija vēl neatvērts tehnikas muzejs, kurā mums parādīja daudz interesantu un vēsturisko priekšmetu. Otrā vietā mēs iepazinām Daugavpils Siltumtīklu darbību, kādā veidā pilsētas mājās tiek piegādāts karsts ūdens. Trešā vieta, ko mēs apmeklējām bija Jauniešu iniciatīvu centrs, kurā notika komunikācijas nodarbība un spēles. Noslēgumā mēs devāmies uz uzņēmumu „Regula”, kurā tiek ražoti dokumentu un banknošu autentiskuma pārbaudes iekārtas. Kopumā diena tika pavadīta interesanti un lietderīgi, mēs ieguvām daudz jaunas informācijas un ikkatrs izdarīja savus secinājumus.

Raidījumu var noskatīties šeit:
https://youtu.be/jZLoQNsjmtI
 
Alans Červjakovs no grupas 3-03 bija neatliekamas medicīniskas palīdzības dienesta ēna (Rēzeknē)
Ēnu dienas ietvaros mums pastāstīja par (NMPD) brigādes darbu, kā un kur var iet mācīties, lai kļūtu par (NMPD) komandas dalībnieku. Pastāstīja par darba niansēm, par grūtībām, ka arī par dažādām kuriozām situācijām no pieredzes. Pēc tam ēnotājiem parādīja Neatliekamas medicīniskas palīdzības dienesta darba vietu, kurā  atrodas virtuve, guļamtelpas, dispečera postenis, uzgaidāmā telpa un  medicīniskā telpa. Interesantākais bija tas,  kad mums atļāva iekāpt ātras palīdzības mašīnā. Tajā mums paradīja, kā izskatās defibrillators, kurš sver 15 kg, kā arī ļāva apskatīt ātrās palīdzības somu. Pēc visa tā, mēs atgriezāmies telpā, kurā mēs paši sev mērījām pulsu, sirds spiedienu, sirds sitienus 1 minūtē, SpO2 (gaisa saturu asinīs), sirds kuņģīšu darbību un tā tālāk. Neatliekamās medicīniskas palīdzības dienesta komanda ir ļoti draudzīga kā liela ģimene, katrs (NMPD) darbinieks ciena viens otru, jo šis ir komandas darbs.
 

Sagatavoja: ēnu dienu dalībnieki un Komunikācijas un karjeras centrs
« atpakaļ