Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Vislatvijas profesionālās izglītības audzēkņu konkurss metālapstrādes un mašīnbūves nozarē

28.04.2023
 
Mašīnbūves un metālapstrādes rūpniecības asociācija (MASOC) sadarbībā ar Zemgales reģiona kompetenču attīstības centru (ZRKAC) un Tehnobusu Latvija organizēja Latvijas profesionālās izglītības iestāžu metālapstrādes un mašīnbūves nozares audzēkņu profesionālās meistarības konkursu, kurš norisinājās 2023. gada 27. aprīlī  Jelgavā.

Konkursu atbalsta tādi nozares uzņēmumi, kā Naglis&ERR; SFM LATVIA; S.B.C.; Waldec Group; Eko El; LS Steel; METLAT; J.J.Steel; ESAB OY Latvijas filiāle; TS RĪGA; LATVIJAS FINIERIS Iekārtu Rūpnīca; Metālmeistars; EXIGUM; DUROC MACHINE TOOL; Valpro; Signum; Silmor; Tibnor Latvia, SSAB EUROPE, Ruukki Products u.c.

Katra komanda konkursa laikā prezentēja iepriekš sagatavotos mājas darbus (videoierakstu par izstrādājumu un rasējumu) un sacentās profesionālās jomas teorijas un praktisko darbu izpildē.

Lai izvērtētu komandu sniegumu, konkursa žūrijas sastāvā bija aicināti metālapstrādes un mašīnbūves  nozares uzņēmumu pārstāvji.

Konkursā piedalījās komandas no Saldus tehnikuma; Valmieras tehnikuma; Ventspils tehnikuma; Rīgas Valsts tehnikuma; Latgales Industriālā tehnikuma; Rīgas 3. arodskolas; Jelgavas Amatu vidusskolas un Rīgas Tehniskās koledžas. Kopumā konkursā par godalgotajām vietām cīnījās 13 komandas no visas Latvijas vienā no trim disciplīnām - mašīnbūves tehniķis/metinātājs (MAG)/ programmvadības metālapstrādes darbgaldu iestatītājs. Šis bija lielākais profesionālās meistarības konkurss Latvijā metālapstrādē un mašīnbūvē.

No Latgales Industriālā tehnikuma šajā konkursā metinātājs (MAG) disciplīnā piedalījās 0-23M grupas izglītojamie Rita Cilinska, Aleksandrs Jakimovs un Gordejs Nosovs. Gatavojoties konkursam komanda ,,Metāla pavēlnieki” veica izstrādājuma ,,Laterna” skici un rasējumu, sagatavoja mājas darba prezentāciju, meklēja atbildes uz profesionālās jomas jautājumiem metināšanā un darbojās praktiski metinot. 

Arī mūsu tehnikuma izglītojamie  piedaloties konkursā, centās parādīt labas apgūtās teorētiskās zināšanas un praktiskās iemaņas praktisko darbu izpildē-metināšanā. Konkursa rezultātā mūsu komanda ,,Metāla pavēlnieki” ieguva 3. vietu.

Izglītojamie pateicās Latgales Industriālā tehnikuma administrācijai par iespēju piedalīties profesionālās meistarības konkursā un gūt pieredzi metināšanā, kā arī profesionālās izglītības pedagogiem Jānim Keišam un Allai Vagelei par izglītojamo sagatavošanu konkursam, datortehniķim Kasparam Hnikinam par videomateriāla ,,Laterna” izveidošanu un grupas audzinātājai Ingrīdai Beļusovai par komandas dalībnieku atbalstu.

Īpašu paldies sakām mūsu sadarbības partnerim SIA ,,EAST METAL’’ par konkursantu atbalstu un iedvesmošanu, kā arī iespēju iepazīties ar jaunajām tehnoloģijām uzņēmumā un izmantot tās praktiski.

 

Sagatavoja:
Metodiskais un pedagogu tālākizglītības centrs
 
« atpakaļ