Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Iepazīta Portugāles profesionālā izglītība

29.04.2023
 

No 23. līdz 29.aprīlim Latgales Industriālā tehnikuma Metodiskā un pedagogu tālākizglītības centra vadītāja Jolanta Savvina, Metālapstrādes un mašīnzinību nodaļas vadītājs Aigars Veliks, profesionālās izglītības skolotāja Zaiga Pettere un datortehniķis Kaspars Hnikins
ERASMUS+ programmas ietvaros devās darba vērošanā uz Portugāli uz profesionālās izglītības iestādēm un uzņēmumiem.
Pieredzes apmaiņas un mācību brauciena mērķis bija iepazīties ar Portugāles profesionālās izglītības mācību iestādēm, to darba specifiku, izglītības programmām, vērot darbu autoservisos un poligrāfijas uzņēmumos.
Nedēļas laikā tika apmeklētas piecas profesionālās izglītības mācību iestādes: Sebastião da Gama school cluster, Escola Vale do Rio. Oeiras, EPAD Picoas, Escola Bento de Jesus Caraças, Centro de Formação Ordem de Santiago un četri uzņēmumi. Iepazīta skolu materiāli tehniskā bāze, notika tikšanās ar skolas vadību, kuras laikā iegūta informācija par piedāvātajām izglītības programmām, iegūts priekšstats par mācīšanas un mācīšanās procesa īpatnībām, ārpusstundu darbu, par īstenojamām programmām, par izglītības sistēmu salīdzinot ar Latvijas profesionālo izglītību.
Īpaša uzmanība tika veltīta autoservisu apskatei, to darbības specifikai, aprīkojumam, servisos veicamajiem darbiem. Katrā no uzņēmumiem notika apskate un saruna ar vadītājiem, kas laipni dalījās savā pieredzē, demonstrēja servisa aprīkojumu, radīja, kā tiek sagatavoti izlietotie materiāli utilizācijai un pārstrādei. Tika apspriesti jautājumi par iespēju LIT izglītojamajiem Erasmus + programmas ietvaros iziet praksi Portugāles uzņēmumos.
Poligrāfijas uzņēmums “Ondagrafe” ir viens radošiem un konkurentspējīgiem Portugāles uzņēmumiem, kas nodarbojas ar Ofseta, UV, digitālo, lāzera un 3D druku ar moderniem un inovatīviem risinājumiem. Uzņēmums pārsvarā nodarbojas ar poligrāfijas pasūtījumiem lielajam un vidējam biznesam un ir viens no lielākajiem Portugālē.
Brīvajā laikā tika iepazītas populārākās tūrisma apskates vietas: Lisabonas pilsēta ar tās seno vēsturi, kultūras un arhitektūras pieminekļiem, Sintra, Cascai, Cabo da Roca un protams, Atlantijas okeāna krasts.
Mobilitātes gaisotne bija ļoti sirsnīga un labvēlīga, īpaši pateicamies par viesmīlību un īstenotajām aktivitātēm koordinatoram un sadarbības partnerim Portugālē Lailai Rozenai un viņas komandai.
Mācību mobilitāti ārvalstīs finansē Eiropas Savienības Erasmus+ programmas projekts Nr. 2021-1-LV01-KA121-VET-000006501.
 
Sagatavoja mobilitātes dalībnieki:
J.Savvina, A.Veliks, Z.Pettere, K.Hnikins  « atpakaļ