Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Piedalīšanās Eiropas pagalma svētkos Daugavpilī

08.05.2023
 
3. maijā Daugavpils Vienības pamatskolas un Daugavpils Valsts ģimnāzijas pagalmā notika Eiropas pagalma svētki. Pasākumu rīkoja Europe Direct Dienvidlatgales centrs sadarbībā ar Eiropas Parlamenta biroju, Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā un citām izglītības un kultūras iestādēm Daugavpilī.
Dienas garumā pasākuma apmeklētāji aktīvi iesaistījās Daugavpils Universitātes, Daugavpils Inovāciju centra, Latgales Centrālās bibliotēkas, Daugavpils ir Jaunatne un Latgales Industriālā tehnikuma organizētajās radošajās Prasmju teltīs. Gan bērnudārza bērni, gan sākumskolas, pamatskolas un vidusskolas skolēni, gan pilsētas iedzīvotāji pasākuma laikā varēja  atrast sev piemērotu nodarbošanos.
Svinot Eiropas svētkus, pasākuma organizatori bija parūpējušies par skaistu koncertu. Tajā uzstājās vairāk nekā 500 bērni un jaunieši.
Svētku īpašie viesi bija Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā vadītāja Zane Petre un Eiropas Parlaments Latvijā biroja vadītāja Marta Rībele, bet savus video sveicienus daugavpiliešiem un pilsētas viesiem sūtīja Eiropas Parlamenta deputāti Inese Vaidere un Nils Ušakovs.
Paldies Arhitektūras un dizaina, Būvniecības,  Siltuma, gāzes un ūdens tehnoloģiju nodaļām par radošu un aizraujošu uzdevumu sagatavošanu un īstenošanu kopā ar pasākuma apmeklētājiem.
Paldies mūsu Audzināšanas nodaļas komandai par iesaistīšanos pasākuma organizēšanā!
Paldies visiem organizatoriem, tie bija patiešām sirsnīgi un jauki svētki!
Izmantotas fotogrāfijas no Europe Direct Dienvidlatgale centra arhīva
 
Informāciju sagatavoja:
Starptautiskās sadarbības un projektu nodaļa
    
« atpakaļ