Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Eiropas dienas pasākumi 2023

12.05.2023
 
Ik gadu 9.maijā tiek atzīmēta Eiropas diena, kas veltīta mieram un vienotībai Eiropā. Atzīmējot šo dienu mūsu tehnikuma jaunieši piedalījās dažādās izglītojošās aktivitātēs.
 
8. un 9.maijā izglītojamie un skolotāji piedalījās Eiropas eksāmenā. Šis ir Eiropas eksāmena jubilejas gads, tāpēc ikviens tika mudināts veltīt dažas minūtes laika un pārbaudīt savas zināšanas par mums Eiropas Savienībā.
 
9. maijā, Augšdaugavas novada Kultūras centrā "Vārpa" Latgales jaunieši piedalījās pasākumā “MEGA Erasmus” un “Prāta spēles”. 35 komandu konkurencē sīvā cīņā tika noskaidroti erudītākie Eiropas pazinēji Latgalē. Pasākumu rīkoja Europe Direct Dienvidlatgales centrs  sadarbībā ar Jaunatnes starptautisko programmu aģentūru. Mūsu tehnikuma komandu pārstāvēja 4 jaunieši- Konstantīns Kurmakajevs, Karīna Lukjanska, Inga Sudņikoviča un Rustams Šostaks.
 
9. un 10.maijā Starptautiskās sadarbības un projektu nodaļas darbinieki tikās ar jauniešiem audzināšanas stundās, kuru laikā stāstīja par Eiropas Savienību un par iespējām, ko sniedz Erasmus+ programma. 2023.gads ir Eiropas Prasmju gads, tādēļ arī īpaša uzmanība tika pievērsta jauniešu motivēšanai apgūt jaunas prasmes, iesaistoties mācību mobilitātēs.
 
No 8. – 12. maijam tehnikuma bibliotēkā jauniešiem bija iespēja skatīt izstādi “Iepazīsti Eiropu! 9.maijs- Eiropas diena”.
Paldies skolotājiem un audzēkņiem, kuri aktīvi piedalījās Eiropas dienai veltītajos pasākumos!
Informāciju sagatavoja:
Audzināšanas nodaļa
Starptautiskās sadarbības un projektu nodaļa 
« atpakaļ