Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Labo darbu maratons tie turpināts!

09.05.2023
 
LIT turpina īstenot Latvijas valsts pasākumu ciklu "Labo darbu maratons".
 
Rainis ir teicis: “Gūt var ņemot, gūt var dodot, dodot gūtais neatņemams” – tad nu sanāk, ka darot labu citiem, tu dari vēl labāk pats sev, tad kāpēc to nedarīt?
 
09.05.2023. Daugavpils Svētā Borisa un Svētā Gļeba pareizticīgo katedrāles baznīcas sakopšanā piedalījās grupas 2-03 (interjera dizainera asistenti) audzēknes, gr. audzinātāja N. Andrejeva.
 
Studente Ksenija Puriškeviča dalās savā pieredzē: "Mēs, grupas 2-03 audzēknes 09.05.2023. devāmies uz Borisa un Gļeba pareizticīgo katedrāli. Mūsu uzdevumos ietilpa zālāja apkope, kolonnu tīrīšana un dobju ravēšana. Šī ir trešā reize, kad esam ieradušies šajā baznīcā. Pēdējo reizi mēs tīrījām vasku no veciem paklājiem, tas jādara ļoti rūpīgi. Kā arī savedām kārtībā svečturus. Es un manas grupas biedrenes uzskatām, ka darbs nesagādāja nekādas grūtības. Ļoti patīkami sniegt savu palīdzības roku, kad kādam tas ir nepieciešams. Pēc darba tradicionāli notiek pasēdēšana ar tēju un pīrādziņiem".
 
Baznīcu un sakrālo vietu sakopšana ir svarīga, lai justu piederību garīgajam un vēsturiskajam mantojumam.
 
Liels paldies grupas 2-03 meitenēm!
 
Rakstu sastādīja profesionālās izglītības skolotāja L. Sakajeva un vispārējās vidējās izglītības skolotāja N. Leončuka . 
« atpakaļ