Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Starptautiskā meistarklase transportlīdzekļu krāsotājiem

11.05.2023
 

2023.gada 11.maijā notika “Starptautiskā meistarklase transportlīdzekļu krāsotājiem” LEPL koledžas MODUS (Gruzija) izglītojamajiem un pedagogiem. Tā bija kā turpinājums ERASMUS+ programmas ietvaros uzsāktajai sadarbībai. Meistarklases mērķis: popularizēt Latgales Industriālā tehnikuma darbību un stiprināt sadarbību starp izglītības iestādēm.

Metodiskā un pedagogu tālākizglītības centra vadītāja JOLANTA SAVVINA iepazīstināja dalībniekus ar mūsu tehnikuma vēsturi, attīstību, īstenotajām programmām. Runāja par MIP “Transportlīdzekļu krāsotājs” īstenošanas pieredzi tehnikumā, to, ka labus transportlīdzekļu krāsotājus var sagatavot, ja ir augsti kvalificēti pedagogi – sava aroda pratēji, ja ir nepieciešamais aprīkojums un motivēti jaunieši.

MĀRIS LOČMELIS iepazīstināja dalībniekus ar modulārās izglītības programmas “Transportlīdzekļu krāsotājs” struktūru, meistarklasē demonstrēja moduļa “Dekoratīvā krāsošana ”mācīšanas metodiku, pārliecināja, ka nav jābūt māksliniekam, lai izveidotu automašīnai vai motociklam gaumīgu dekoratīvo krāsojumu. Skolotājs skaidroja, ka dekoratīvās krāsošanas prasmes palielina jauniešu konkurētspēju darba tirgū, bet iespēja radoši izpausties mudina labāk apgūt profesiju, pilnveidot meistarību krāsošanas darbarīku izmantošanā.

Gruzijas pedagogi un izglītojamie uzmanīgi sekoja notiekošajam, vētraini apsprieda Māra Ločmeļa meistarību un mākslinieka talantu, izteica pateicību par iespēju ieskatīties skolotāja piedāvātajā metodikā.

Noslēgumā dalībnieki vienojās par skolotāju sadarbību programmas Transportlīdzekļu krāsotājs īstenošanā.

Sagatavoja:
Metodiskais un pedagogu tālākizglītības centrs

 

  

« atpakaļ