Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Lekcija "Traumatisma profilakse"

16.05.2023
 

Bērni ir mūsu lielākā vērtība, tomēr, kā liecina statistikas dati, Latvijā ir augsts bērnu traumatisma līmenis, un iemesls tam ir nedroša vide un nepietiekama atbildībs sajūta. Sākoties gada siltajam laikam arī bērni daudz vairāk laika sāk pavadīt ārpus mājas. Pastāv liela varbūtība gūt traumas, lielākoties traumas tiek gūtas gadījumos, kuros no tām iespējams izvairīties, apzinoties riskus. Tāpēc ir nepieciešams izglītot visu vecuma posmu bērnus par drošu uzvedību, drošu vidi, pareizu drošības aprīkojuma lietošanu, atbilstoša apģērba izvēli, savu spēju kritisku izvērtēšanu u.c. aspektiem.

2023.gada 16.maijā Latgales Industriālā tehnikumā sadarbībā ar Veselības ministriju notika izglītojoša nodarbība par traumatisma profilaksi, ar mērķi samazināt bērnu traumatismu Latvijā. Lektore Nadežda Trušele sešu stundu laikā veica pārrunas ar deviņām 1. un 2. kursa mācību grupām.

Lekcija sastāvēja no divām daļām, teorētiskās daļas, kurā audzēkņi tika iepazīstināti ar attiecīgā vecuma posma raksturīgākajiem traumatisma veidiem, riskiem un sekām, kā arī praktiskās daļas, kuras ietvaros audzēkņi pildīja tematiskos uzdevumus, pētīja situāciju un analizēja tās sekas.

 




Sagatavoja: audzināšanas nodaļas koordinātors V. Mamedova

« atpakaļ