Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Profesionālās pilnveides kursi Somijā

11.05.2023
 


No 7. līdz 11. maijam vispārējās vidējās izglītības skolotājas Ilona Kiruka un Iveta Kriškijāne piedalījās ERASMUS+ programmas kursos Helsinkos, Somijā.

Tika apmeklētas divas mācību iestādes - Leppavaara vidusskola un Kaitaan skola, kurās mācās skolēni no 7. līdz 9. klasei. Tika iepazīta skolu materiāli tehniskā bāze, notika tikšanās ar skolas vadību un skolēniem, iegūstot zināšanas un informāciju par aktuālo skolās. Bija iespēja piedalīties stundu vērošanā.

Interesantas bija semināru tēmas “Mazāk ir vairāk”, “Pozitīvā pedagoģija, īpašās vajadzības un iekļaujošā izglītība” un arī “Pedagogs – līderis, koučs un inovators”. Lektori apskatīja svarīgus jautājumus, kuriem tiek pievērsta īpaša uzmanība Somijā -  katra cilvēka stipro pušu attīstīšana, kas ir nepieciešams, lai tiktu gūti panākumi, kā arī pedagoģiskais līderisms un radošums, kas palīdz būt autoritātei audzēkņu un viņu vecāku vidū.

Vērtīga pieredzes apmaiņa bija starp pedagogiem no Francijas, Bulgārijas, Čehijas, Vācijas un Itālijas, kuras laikā tika apspriesti jautājumi par to, ko skolotājs var darīt, lai ieinteresētu jauniešus piedalīties mācību procesā un kādas metodes būtu pielietojamas.

Brīvajā laikā tika apskatīta Helsinku Uspenska katedrāle, Helsinku katedrāle, Sibeliusa piemineklis un parks, Helsinku okeanārijs un Botāniskais dārzs. Nedēļa Helsinkos tika pavadīta sirsnīgā un labvēlīgā gaisotnē.
Informāciju sagatavoja kursu dalībnieces: I.Kiruka un I. Kriškijāne 
« atpakaļ