Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Aizvadīta konference "Dari un mācies – viss tikai sācies" un apbalvoti labākie prakšu un DVB mācību uzņēmumi

11.05.2023

2023. gada 11. maijā notika Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) īstenotā projekta “Profesionālo izglītības iestāžu audzēkņu dalība darba vidē balstītās mācībās un mācību praksēs uzņēmumos” noslēguma pasākums - konference, kurā tika prezentēti priekšlikumi tālākai profesionālās izglītības attīstībai.

Konferences pirmajā daļā projekta komanda - apakšprojektu vadītāji Andrejs Bušenko, Elīna Vējiņa un projekta vadītāja Jolanta Vjakse - dalījās paveiktajā un sasniegtajos rezultātos kopš projekta īstenošanas uzsākšanas 2017. gadā, kā arī uzsvēra galvenos izaicinājumus projekta īstenošanas gaitā, kurus pateicoties komandas un iesaistīto sadarbības partneru darbam, ir izdevies novērst vai būtiski uzlabot.

Konferences turpinājumā par finansējuma iespējām un izaicinājumiem profesionālajā izglītībā un darba vidē balstītās mācībās tuvākajā nākotnē informēja Rūta Gintaute - Marihina, Izglītības un zinātnes ministrijas Profesionālās un pieaugušo izglītības departamenta direktore.

Dalībniekus par digitālās prakses dienasgrāmatas risinājumiem un iespēju uzņēmumiem virtuālajā vidē dot iespēju audzēkņiem atrast prakses un darba vidē balstītu mācību vietu informēja Oskars Putniņš no Nākotnes Prakse - Edy365.com.

Konferences otrajā daļā moderators Ansis Bogustovs vadīja diskusiju par pieredzes stāstiem un labās prakses piemēriem darba vidē balstītu mācību īstenošanā, kur pieredzē dalījās profesionālās izglītības iestāžu un uzņēmumu pārstāvji.

Latgales Industriālā tehnikuma direktore Ināra Ostrovska un SIA “Industrial Welding” ārējo sakaru struktūrvienības vadītājs Konstantīns Germanovičs dalījās ar mūsu tehnikuma labās prakses piemēriem darba vidē balstītu mācību īstenošanā.  Nominants un balvas “Labākais darba vidē balstītu mācību uzņēmums Latgales reģionā 2022. gadā” saņēmējs: SIA “Industrial Welding”.

SIA “Industrial Welding” ir uzņēmums Daugavpilī, kas darbojas metālapstrādes jomā. Uzņēmumam izveidojusies lieliska sadarbība ar Latgales Industriālo tehnikumu un uzņēmumā prasmes apgūst topošie mašīnbūves tehniķi.

Nominants un balvas “Labākais prakšu uzņēmums Latgales reģionā 2022. gadā” saņēmējs: SIA “Auto Welle”.

SIA “Auto Welle” ir oficiālais Volkswagen dīleris un servisa partneris Daugavpilī, kas piedāvā jaunas un mazlietotas vieglās pasažieru automašīnas un komerctransportu, garantijas un pēcgarantijas apkalpošanu, kā arī visa veida autoremontu, oriģinālas rezerves daļas un aksesuārus. Uzņēmumā audzēkņiem ir iespēja apgūt gan automehāniķa, gan autodiagnostiķa profesijas.

Turpinājumā Projekta vadītāja Jolanta Vjakse, Latgales Industriālā tehnikuma direktore Ināra Ostrovska, Izglītības un zinātnes ministrijas struktūrfondu departamenta direktora vietniece profesionālās izglītības un mūžizglītības attīstības jomā Gunta Arāja un SIA “Sedumi” galvenā grāmatvede Inese Endzele piedalījās diskusijā par darba vidē balstītu mācību nākotni (kas ir izdevies, kas jāuzlabo un kāda ir to ilgtspēja), kur ikvienam klātesošajam bija iespēja dalīties ar savu viedokli aktuālajos jautājumos.

Konferences noslēgumā kopsavilkumu vēstīja Izglītības un zinātnes ministrijas parlamentārais sekretārs Kārlis Strautiņš.

Vairāk par konferences norisi uzzini: 

https://lddk.lv/…/aizvadita-konference-dari-un-macies-viss…/

Informācija un fotogrāfijas: lddk.lv

Fotogalerija

« atpakaļ