Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
UZŅEMŠANA 2024./2025.m.g. no 17. jūnija līdz 20. augustam. Vairāk informācijas -> SPIED ŠEIT!
Sākums \ Aktualitātes \ Jaunumi

Kāpēc apgūt ģeotehnikas izpētes tehniķa profesiju?

20.05.2023
 
Ceļot mājas, tiltus, ēkas, svarīgi ne tikai izvēlēties kvalitatīvus materiālus, labus strādniekus un konstrukcijas veidu, bet arī svarīgi izvēlēties vietu, kur to celt, kādus pamatus likt, jo tieši tas ietekmē ēkas stabilitāti un ilgmūžīgumu. Lai veidotu stabilu būves pamatu un novērtētu būvniecības riskus, obligāti jāgriežas pie ģeotehnikas izpētes tehniķa.

Ģeotehnikas izpētes tehniķis veic grunts un pazemes ūdens izpētes darbus, būvniecības darbu konsultēšanu pirms būvniecības un tās procesa laikā, kā arī tad, kad jau esošām ēkām pirms to renovācijas ir nepieciešama ēku un būvju grunts un zemes deformāciju novērtēšana.
 Šeit var iepazīties ar profesionāliem mācību priekšmetiem, kurus apgūsi mācību procesa laikā.


Mācoties LIT par ģeotehnikas izpētes tehniķi, Tu uzzināsi par būvniecības procesiem un būvdarbu veidiem, iemācīsies veikt hidroģeoloģisku novērojumu darbus u.c. Tev būs iespēja iziet praksi vai strādāt tādos uzņēmumos kā SIA “BINDERS” un citos būvniecības uzņēmumos.
 
Kāpēc apgūt ģeotehnikas izpētes tehniķa profesiju LIT?
  • Ģeotehnikas izpētes tehniķa profesiju var apgūt 1,5 gadu laikā pēc vidējās izglītības;
  • LIT nodrošinās Tev gan teorētiskās, gan praktiskās mācības izvēlētajā profesijā profesionālu, pieredzes bagātu pedagogu vadībā.
  • Lai iegūtu jaunu pieredzi un zināšanas, Tev būs iespēja piedalīties profesionālajos konkursos, semināros un meistarklasēs;
  • Kā arī tehnikumā ir labi iekārtota dienesta viesnīca, kurā Tu varēsi dzīvot mācību laikā;
  • Iespējas saņemt stipendiju līdz pat 150 EUR; 
« atpakaļ